Quantcast
Οικονόμου: "Όχι" στην επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού - Δεν μπορεί να προσφέρει τώρα κάτι - enikonomia.gr
share

Οικονόμου: “Όχι” στην επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού – Δεν μπορεί να προσφέρει τώρα κάτι

δημοσιεύτηκε:

Απέκλεισε το ενδεχόμενο να επεκταθεί το μέτρο της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού κατά του κορονοϊού και σε άλλους κλάδους ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ .

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση εάν βρίσκεται στο τραπέζι της κυβέρνησης το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους ξεκαθάρισε “όπως αναλύουμε τα δεδομένα των εμβολιασμών αυτή την ώρα, η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η υποχρεωτικότητα δεν μπορεί να προσφέρει τώρα κάτι”.

Και εξήγησε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει διότι όταν επιβάλει κανείς την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού “θα πρέπει να έχει ταυτόχρονα δίπλα και την ποινή ή εν πάση περιπτώσει το μέτρο οποίο θα επιβάλει”.

Ωστόσο την ίδια στιγμή επεσήμανε ότι η κυβέρνηση εφάρμοσε το μέτρο της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού στους υγειονομικούς προκειμένου να προφυλάξει το σύστημα .
“Από την αρχή με κόστος με μια επιλογή η οποία δεν ήταν ευχάριστη, δεν ήταν δημοφιλής πήρε την απόφαση και  την εφάρμοσε” , συμπλήρωσε.
Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι “πουθενά στον κόσμο με εξαίρεση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, δεν υπάρχει η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε καμία επαγγελματική τάξη με την έννοια που ορισμένοι την εισηγούνται , τη σκέφτονται”.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.