Quantcast
"Παράθυρο" για έκτακτο επίδομα στους πυροσβέστες - Τι είπε ο Μαρινάκης - enikonomia.gr
share

“Παράθυρο” για έκτακτο επίδομα στους πυροσβέστες – Τι είπε ο Μαρινάκης

δημοσιεύτηκε:

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να χορηγηθεί έκτακτο επίδομα στους πυροσβέστες σύμφωνα με όσα είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης στο Action 24. Πιθανότατα θα δοθεί έκτακτο επίδομα στους πυροσβέστες, καθώς η κυβέρνηση θέλει να ανταμείψει τους ανθρώπους που δίνουν τη μεγάλη μάχη με τις πυρκαγιές στην πρώτη γραμμή, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης.

«Όλες τις οικονομικές εξαγγελίες και γενικά την οικονομική πολιτική θα την ακολουθήσουμε συνολικά από τον Πρωθυπουργό. Είναι δεδομένο ότι οι άνθρωποι αυτοί κάθε καλοκαίρι – και ειδικά αυτό το δυσκολότερο καλοκαίρι με βάση τα επίσημα δεδομένα κλιματολογικών συνθηκών και ταυτόχρονων προκλήσεων πυρκαγιών- έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο της συμμετοχής σε αυτήν την υπεράνθρωπη προσπάθεια. Είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση το έχει αποδείξει σε πολλές άλλες περιπτώσεις  ότι δεν θα τους αφήσει έτσι αλλά εγώ αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να σας πω ακριβή στοιχεία για τη συγκεκριμένη περίπτωση» τόνισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ο ίδιος ρωτήθηκε εάν το επίδομα θα δοθεί με βάση το μοντέλο των υγειονομικών της περιόδου του κορονοϊού. Ο κ. Μαρινάκης απάντησε ότι «δεν έχω κάποια συγκεκριμένη πληροφόρηση και ούτε μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο. Θα σας πω όμως όπως συνέβη από το 2019 μέχρι και σήμερα και θα συμβαίνει επί των ημερών επί αυτής κυβέρνησης, και οι πυροσβέστες αλλά και όλοι οι υπόλοιποι όπως οι υγειονομικοί, που έδωσαν μέσα στην πανδημία τη μάχη στην πρώτη γραμμή θα στηρίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Και όχι μόνο με κάποιες έκτακτες στηρίξεις αλλά με συνεχείς μόνιμες αυξήσεις στους μισθούς, όπως συμβαίνει με το τελευταίο οικονομικό νομοσχέδιο για το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων με το ενιαίο μισθολόγιο και με τις έμμεσες αυξήσεις για το σύνολο των Ελλήνων πολιτών».

«Το δεύτερο σημαντικότερο στοιχείο είναι ότι θα είναι όλο και περισσότεροι. Γιατί όσο περισσότεροι είναι οι άνθρωποι που υπηρετούν σε αυτή τη συνολική διαδικασία (εποχικοί πυροσβέστες , συνολικά σε σώματα ασφαλείας, η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων- ο διπλασιασμός των εθελοντών)  τόσο με κάποιον τρόπο επιμερίζεται  όλη αυτή η τεράστια ευθύνη. Πολλές φορές υπήρχαν στιγμές, υπήρχαν ημέρες που τα μέτωπα που ήταν εν εξελίξει, ήταν 220 .Υπήρχαν και εβδομάδες που τα μέτωπα ήταν πάνω από 500»  συμπλήρωσε.

Δείτε το BINTEO:

 

Τα σενάρια για την καταβολή του επιδόματος στους πυροσβέστες

Τα σενάρια στο τραπέζι της κυβέρνησης για την καταβολή του επιδόματος στους πυροσβέστες είναι τα εξής:
  • Να δοθεί ως ένα έκτακτο δώρο Χριστουγέννων
  • να είναι  αναλογικό με τη θέση (τον βαθμό)
  • να δοθεί άμεσα και να είναι οριζόντιο για όλους
Επίσης το μέτρο αυτό αναμένεται να συμπεριληφθεί στα μέτρα στήριξης που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.