Quantcast
Περιβαλλοντικά εγκλήματα: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει κάθε μορφή βίας - enikonomia.gr
share

Περιβαλλοντικά εγκλήματα: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο καταδικάζει κάθε μορφή βίας

δημοσιεύτηκε:

Πολλοί ευρωβουλευτές, κατά την διάρκεια της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξέφρασαν τη λύπη τους για τα χαμηλά ποσοστά εντοπισμού, διερεύνησης και καταδίκης για περιβαλλοντικά εγκλήματα, τα οποία εκτιμάται ότι αποτελούν το τέταρτο πιο διαδεδομένο είδος εγκληματικής δραστηριότητας στον κόσμο, και ζητούν εισαγγελείς και δικαστές να εκπαιδευτούν προκειμένου να βελτιωθεί η δίωξη και η επιβολή κυρώσεων για τα εγκλήματα αυτά.

Επιπλέον, το Κοινοβούλιο καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας, παρενόχλησης ή εκφοβισμού εις βάρος υπερασπιστών των περιβαλλοντικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και καλεί τα κράτη μέλη να διερευνήσουν αποτελεσματικά και να κινηθούν νομικά εναντίον τέτοιου είδους πράξεων. Κατά τη διάρκεια της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι ευρωβουλευτές ενέκριναν μία ακόμη έκθεση ζητώντας την ισχυρή στήριξη και προστασία των υπερασπιστών των περιβαλλοντικών δικαιωμάτων από την ΕΕ και την αναγνώριση της «οικοκτονίας» ως διεθνούς εγκλήματος σύμφωνα με το Καταστατικό της Ρώμης.

Οι συστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνοπτικά περιλαμβάνουν:

Αναθεώρηση και μετατροπή της οδηγίας για την περιβαλλοντική ευθύνη σε πλήρως εναρμονισμένο κανονισμό που θα ισχύει για όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ΕΕ.

Διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο μπορεί να αναγνωριστεί η «οικοκτονία» ως έγκλημα βάσει του δικαίου και της διπλωματίας της ΕΕ.

Δημιουργία ειδικής ομάδας της ΕΕ για την οδηγία για την περιβαλλοντική ευθύνη.

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.