share

Πέτσας: Μνημόνια υπήρχαν επί Τσίπρα, επί Μητσοτάκη υπάρχουν πακέτα ανάπτυξης – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

«Μνημόνια υπήρχαν επί Τσίπρα, επί Μητσοτάκη υπάρχουν πακέτα ανάπτυξης», δήλωσε ο Στέλιος Πέτσας κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Ντομπρόφσκις στα “ΝΕΑ” ο οποίος είπε ότι “οι δεσμεύσεις της ενισχυμένης εποπτείας θα πρέπει να εμπεριέχονται στο ελληνικό σχέδιο επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων για την αξιοποίηση των πόρων που αναλογούν στην Ελλάδα από το ευρωπαϊκό πακέτο ανάκαμψης”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι Έλληνες ξέρουν πως η προηγούμενη κυβέρνηση μας έβαλε σε τρίτο αχρείαστο μνημόνιο και μας άφησε σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας. Ειδικά για τα κονδύλια των 32 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης τόνισε πως «δεν υπάρχουν όροι και περιορισμοί που έχουν να κάνουν με μνημονιακές υποχρεώσεις», σημειώνοντας πως «εμείς θα υποβάλλουμε σχέδιο που θα δουλεύει προς όφελος όλων των Ελλήνων». Ο κ. Πέτσας ρωτήθηκε πώς θα γίνονται οι καταβολές από αυτό το πακέτο και πώς θα μοιραστεί και απάντησε το εξής: «Ακόμα δεν το είδαμε, να το μοιράσουμε αποκλείεται. Θα σχεδιάσουμε ένα συνεκτικό σχέδιο για την ανάπτυξη της οικονομίας». Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εποπτείας απάντησε πως δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και προσέθεσε: «Είμαστε μεταρρυθμιστική κυβέρνηση. Μην μπερδεύονται οι Έλληνες. Με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα υπήρχαν μνημόνια, με τον κ. Μητσοτάκη υπάρχουν πακέτα ανάπτυξης της οικονομίας». Για τον τρόπο που θα μοιραστούν αυτά τα χρήματα επανέλαβε ότι σημασία έχει ο σωστός σχεδιασμός και πως η Επιτροπή στην οποία προεδρεύει ο κ. Πισσαρίδης εξετάζει το αναπτυξιακό σχέδιο της Ελλάδας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στις αντιδράσεις για το κέντρο μεταναστών και προσφύγων στη Μαλακάσα είπε ότι έχει να κάνει με την καλύτερη δυνατή διαχείριση του προσωπικού και πως «θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να εκλείψουν φαινόμενα παραβατικότητας». Για τους πρόσφυγες που αποχωρούν από τα προγράμματα στέγασης είπε ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειάζεται για την ομαλή μετάβασή τους ενώ αναφέρθηκε στην επιτάχυνση των διαδικασιών για την απονομή ασύλου.
Σε ερώτηση αν μπορεί να επηρεαστεί το πρόγραμμα μείωσης της φορολογίας ο κ. Πέτσας τόνισε πως «σημασία έχει το timing και όχι το αν θα γίνουν μειώσεις φόρων και εισφορών, στις οποίες αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός και σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη λέγοντας ότι θα ξεκινήσει από τη σημαντική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών γιατί θέλουμε να τονώσουμε την απασχόληση και την εργασία».

Για τα φαινόμενα συγχρωτισμού
Για τα φαινόμενα συγχρωτισμού σε καταστήματα εστίασης στην Αθήνα και τον Πειραιά το Σαββατοκύριακο, είπε ότι δεν τηρήθηκαν τα μέτρα και πως ο συγχρωτισμός είναι φυσικά ο εχθρός που πρέπει να νικήσουμε. Υπενθύμισε ότι την περίοδο της καραντίνας οι Έλληνες δείξαμε ατομική υπευθυνότητα και συλλογική ωριμότητα και τα κρούσματα είναι μονοψήφια.
Για την Τουρκία
Για τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, είπε ότι υπάρχει σχέδιο ενεργειών οι οποίες θα αρχίσουν να κλιμακώνονται. «Αυτές οι ενέργειες που κάνει η Τουρκία σε συνέχεια των άκυρων μνημονίων δεν έχουν καμία βάση. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας συμφέροντα», συμπλήρωσε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.