Quantcast
Πλακιωτάκης: Τι είπε για τις μετακινήσεις από και προς τα νησιά και τον εμβολιασμό των λιμενικών - enikonomia.gr
share

Πλακιωτάκης: Τι είπε για τις μετακινήσεις από και προς τα νησιά και τον εμβολιασμό των λιμενικών

δημοσιεύτηκε:

Αυτήν την ώρα δεν συζητείται το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για το λιμενικό αλλά και για τα σώματα ευρύτερα είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο στο ΣΚΑΙ.
Ωστόσο την ίδια ώρα πρόσθεσε ότι ” Ισχύουν όσα έχει πει ο Πρωθυπουργός .Όμως ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων και το πρόγραμμα του εμβολιασμού, νομίζω ότι θα πρέπει να” επανεξεταστεί το θέμα της υποχρεωτικότητας”.
Για την επιστροφή από τα νησιά
Όσον αφορά στο εάν θα σταματήσει να εφαρμόζεται το μέτρο του self test για την επιστροφή από τα νησιά και εάν αυτό θα αλλάξει είπε ότι ” ισχύει σήμερα ισχυρή σύσταση για διενέργεια self test. Όμως αντιλαμβάνεστε ότι, οι όποιες αποφάσεις ληφθούν για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι και σε συνάρτηση με τις επιχειρησιακές δυνατότητες που πρέπει να διαμορφώσουμε για να καλύψουμε τα δεκάδες νησιά μας και τις εκατοντάδες χιλιάδες τους επισκέπτες. Άρα είναι ένα θέμα το οποίο το μελετάμε, όμως όποια απόφαση και εάν πάρουμε πρέπει να είναι πρακτικά εφαρμόσιμη “.
Για τα rapid test
Σε ερώτηση εάν μπορούν τα φαρμακεία να κάνουν τα rapid test έναντι ενός αντιτίμου απάντησε τα εξής” Αυτό θα το δούμε, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας, το ΕΟΔΥ με την Πολιτική Προστασία. Σας είπα είναι θέματα τα οποία τα μελετάμε”.
Για ποσοστό του εμβολιασμού του προσωπικού στα πλοία
Μεταξύ άλλων μίλησε για το ποσοστό του προσωπικού που έχει εμβολιαστεί στα πλοία. Όπως είπε ” Ο μέσος όρος είναι γύρω στο 50% αλλά δεν μας ικανοποιεί .Χρειάζεται εντατικοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματος και από τα μέλη των πληρωμάτων όπως προτρέπουμε φυσικά και όλους τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν .Και ξέρετε η αύξηση των εμβολιασμών δεν είναι ένα στοίχημα για την κυβέρνηση , είναι ένα στοίχημα συνολικά για την κοινωνία μας ,είναι στοίχημα για τη ζωή μας .Έτσι πρέπει να το δούμε αυτό”.
Και συνέχισε λέγοντας στο λιμενικό έχει εμβολιαστεί πάνω από το 60% των εργαζομένων ωστόσο είπε ότι το ποσοστό αυτό δεν είναι ικανοποιητικό .” Για αυτό χρειάζεται εντατικοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματος σε όλα τα επίπεδα και στο λιμενικό και στα πληρώματα αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία μας “, εξήγησε.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.