Quantcast
RP-Online: Ο Σόιμπλε έτοιμος να εγκαταλείψει το δόγμα του μηδενικού ελλείμματος - enikonomia.gr
share

RP-Online: Ο Σόιμπλε έτοιμος να εγκαταλείψει το δόγμα του μηδενικού ελλείμματος

δημοσιεύτηκε:

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν ο πρώτος ομοσπονδιακός υπουργός οικονομικών της Γερμανίας που το 2014 μετά από 45 χρόνια κατέθεσε προϋπολογισμό με μηδενικό έλλειμμα και μπορεί να είναι και ο πρώτος που το 2017, χρονιά γενικών εκλογών στη Γερμανία, θα σπάσει το δόγμα για μηδενικό έλλειμμα, αναφέρει σε δημοσίευμα του το RP-Online την Τρίτη.

 


 Το πλεόνασμα των 11,8 δις ευρώ που κατέγραψε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το 2015 ως αποθεματικό, αναφέρει το δημοσίευμα, έχει ήδη κατά το ήμισυ προϋπολογιστεί για το 2016, ενώ το υπόλοιπο αναμένεται να καταναλωθεί λόγω του μεταναστευτικού: Σε βοήθεια προς την Τουρκία, στην δημιουργία στρατοπέδων στην Ελλάδα αλλά και σε χρηματοδότηση των περιφερειών της Γερμανίας που υποδέχονται μετανάστες.

Με τον υπότιτλο «Όχι δόγμα, άλλα μεγάλο ρίσκο» το δημοσίευμα συνεχίζει σημειώνοντας ότι το 2017 ο Σόιμπλε θα πάει χωρίς αποθεματικό και θα βρεθεί στη θέση να εγκαταλείψει  το δόγμα του μηδενικού ελλείμματος. Κάτι τέτοιο αναφέρει το δημοσίευμα θα μπορούσε να πιέσει το ανώτατο όριο του χρέους της Γερμανίας σε σημείο του να το υπερβεί. Κάτι τέτοιο θα ήταν αντισυνταγματικό και θα αποτελούσε φιάσκο για την ΕΕ συνεχίζει το δημοσίευμα.      

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.