Quantcast
Σε 24 γλώσσες θα απαντά ο Ψηφιακός Βοηθός - Οι «περίεργες» ερωτήσεις που δέχεται - enikonomia.gr
share

Σε 24 γλώσσες θα απαντά ο Ψηφιακός Βοηθός – Οι «περίεργες» ερωτήσεις που δέχεται

δημοσιεύτηκε:

Από την άλλη εβδομάδα ο ψηφιακός βοηθός θα απαντά σε 24 γλώσσες και θα κατανοεί 150 γλώσσες, όπως επεσήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης,  Δημήτρης Παπαστεργίου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό στα Παραπολιτικά.

«Η τεχνητή νοημοσύνη έρχεται να αλλάξει τελείως την ελληνική δημόσια διοίκηση και το gov.gr. Το gov.gr δηλαδή όπως το ξέραμε το να μπαίνουμε και να κλικάρουμε και να πάμε παρακάτω τελειώνει, πλέον όλο αυτό γίνεται με τελείως φυσική γλώσσα. Το επόμενο βήμα είναι να βάλουμε το bot να κάνει πράγματα για εμάς. Για παράδειγμα ρωτάς για νέα ταυτότητα, σου απαντάει τι χρειάζεται, το επόμενο βήμα είναι να πεις «κλείσε μου ραντεβού». Στην ουσία πλέον να αρχίσει να κάνει πράγματα για εμάς του στυλ «κατέβασέ το Ε9 του 2015». Άρα μέσα στο πρώτο εξάμηνο του ’24 θα αρχίσει να κάνει τα πρώτα πράγματα η τεχνητή νοημοσύνη για εμάς. Θα ξεκινήσουμε από τα πιο συνηθισμένα και τα πιο δημοφιλή, πράγματα που ζητάνε οι πολίτες από τη δημόσια διοίκηση και θα αρχίσουμε σιγά σιγά πλέον τον ψηφιακό μας βοηθό του gov.gr όντως να κάνει δουλειές για εμάς και όχι απλά να μας ενημερώνει για κρίσιμα ζητήματα του δημοσίου » συμπλήρωσε ο κ. Παπαστεργίου.

Σχετικά με τις παράταιρες ερωτήσεις που δέχεται ο ψηφιακός βοηθός ο κ. Παπαστεργίου είπε πως «κουφές τελείως είναι οι ερωτήσεις αρκετών για τα χρώματα τιμολογίων σε σχέση με την ομάδα τους και τα προσωπικά του στυλ «χώρισα, δεν με θέλει ο δικός μου τι να κάνω;». Πριν από λίγες εβδομάδες που πέθανε ο Βασίλης Καρράς ήθελα να δω και πίεζα και εγώ τον ψηφιακό βοηθό να δω αν θα μου βγάλει καμία κουφή απάντηση σε σχέση με τον Καρρά. Είπα στον ψηφιακό βοηθό ότι είμαι χάλια γιατί πέθανε ο Καρράς και πες μου τι να κάνω ή τι θα γίνει με την κληρονομιά αυτή . Ήθελα να δω κατά πόσο θα μου απαντήσει σε σχέση με κληρονομιές. Ο ψηφιακός βοηθός μου λέει «πραγματικά λυπάμαι για την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία είστε ίσως πρέπει να συμβουλευτείτε κάποιον αλλά οι καλλιτέχνες αφήνουν την κληρονομιά στο διηνεκές». Δηλαδή το κουφό δεν ήταν η προβοκατόρικη ερώτησή μου αλλά η απάντηση και κυρίως μου έκανε εντύπωση που μίλησε για καλλιτέχνη».

Για τον προσωπικό αριθμό στις ταυτότητες

Επίσης μίλησε και για τον προσωπικό αριθμό στις ταυτότητες. «Έχουμε τελειώσει με τη διαδικασία έγκρισης, καταθέσαμε τα χαρτιά στη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα μόλις πάρουμε το Ok, θεωρώ πως είναι θέμα ημερών πλέον πάμε για προεδρικό διάταγμα και τελειώσαμε» είπε και πρόσθεσε πως «η καινούρια ταυτότητα ισχύει κανονικότατα ακόμα και χωρίς τον προσωπικό αριθμό από τη μέρα που το προεδρικό διάταγμα υπογραφεί πλέον οι καινούριες ταυτότητες θα έχουν τον προσωπικό αριθμό. Δεν θα βιαστούμε να φέρουμε όλους αυτούς που έχουν νέες ταυτότητες πίσω, να βγάλουν και οι υπόλοιποι νέες ταυτότητες και εν ευθέτω χρόνο εφόσον θέλει κάποιος τον έχει πάνω» . « Για να βγάλουμε τον προσωπικό αριθμό θα μπαίνουμε σε μια σελίδα του gov.gr και θα επιλέγουμε τον προσωπικό μας αριθμό. Είναι το ΑΦΜ μας συν τρία ψηφία, τα δύο από αυτά μπορούμε να τα επιλέξουμε εμείς» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Αναφορικά με τον υπερυπολογιστή που θα αποκτήσει το ελληνικό δημόσιο  είπε πως « η Ελλάδα θα είναι μια από τις πέντε χώρες που θα έχουν ένα τόσο μεγάλο μηχάνημα. Πιστεύω ότι κάπου μέσα στο 2025 στο τεχνολογικό πάρκο του Λαυρίου η Ελλάδα θα αποκτήσει ένα από τα μεγαλύτερα μηχανήματα στην Ευρώπη» .

 

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.