Quantcast
Σημαντική πρόοδο στο ελληνικό πρόγραμμα «βλέπει» η Κομισιόν - enikonomia.gr
share

Σημαντική πρόοδο στο ελληνικό πρόγραμμα «βλέπει» η Κομισιόν

δημοσιεύτηκε:

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέεβα, δήλωσε σήμερα στο πλαίσιο ενημέρωσης των συντακτών στις Βρυξέλλες πως η Κομισιόν διαπιστώνει πρόοδο στην πορεία υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι οι Θεσμοί και οι ελληνικές αρχές έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στο σύνολο πολιτικής που θα ανοίξει τον δρόμο για τις συζητήσεις ολοκλήρωσης της αξιολόγησης του προγράμματος και τη βιωσιμότητα του χρέους», σημείωσε ο κα. Αντρέεβα και προσέθεσε:

«Ως Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις ελληνικές αρχές, τους άλλους θεσμούς και τα κράτη-μέλη με στόχο τα τελικά στοιχεία ενός συνολικού πακέτου. Ερωτηθείσα σχετικά, υπογράμμισε πως σκοπός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι η ολοκλήρωση της ελληνικής αξιολόγησης το συντομότερο δυνατόν.

Παράλλλα, η κα. Αντρέεβα κάλεσε εκ μέρους της Κομισιόν την ελληνική πλευρά να «σεβαστεί τη συμφωνία του Νοεμβρίου του 2012» και επισήμανε πως οι επικεφαλής των Θεσμών θα επιστρέψουν προς το παρόν στις Βρυξέλλες.

Aναφερόμενη στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υπενθύμισε πως η θέση της Επιτροπής είναι ότι ένα πακέτο «αξιόπιστων» μέτρων είναι «αρκετό» για να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος. Ωστόσο, συνέχισε, παραθέτοντας τις δηλώσεις του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, «εφόσον οι υπόλοιποι θεσμοί θεωρούν πως τα προληπτικά μέτρα είναι αναγκαία και εφόσον προταθούν, η Επιτροπή είναι έτοιμη να τα αξιολογήσει σε στενή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση».

«Αυτά έχουν τώρα συμφωνηθεί και η Επιτροπή συνεργάζεται με αφοσίωση, ενώ επεξεργάζεται ένα αποτελεσματικό μηχανισμό που δεν θα εμποδίσει άσκοπα τη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», κατέληξε η Μίνα Αντρέεβα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.