Quantcast
Σκυλακάκης: Έρχονται νέα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και νοικοκυριά - enikonomia.gr
share

Σκυλακάκης: Έρχονται νέα μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και νοικοκυριά

δημοσιεύτηκε:

Χωριστά μέτρα στήριξης για τα νοικοκυριά και χωριστά μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις θα ανακοινώσει στις επόμενες ημέρες ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας ή ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης όπως γνωστοποίησε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Πρόσθεσε ότι τα μέτρα αυτά που θα ληφθούν θα είναι αναλογικά της αύξησης στους λογαριασμούς φυσικού αερίου ” και ότι ” θα είναι μέτρα εκτεταμένα. Θα καλύπτουν εκτεταμένο κομμάτι της κοινωνίας και της οικονομίας . Θα μοιάζουν λίγο με αυτό που λέμε “μόνιμο μηχανισμό”’ και θα προσαρμόζονται στο ύψος των αυξήσεων. Δηλαδή δεν θα είναι απόλυτα μεγέθη, θα είναι συνάρτηση ύψος των αυξήσεων και θα εξελίσσονται σταδιακά για να μπορούν να προσαρμόζονται σε μια πάρα πολύ δύσκολα προβλέψιμη αγορά”.

Στην ερώτηση εάν αυτά μέτρα θα πρέπει να έχουν την έγκριση της αρμόδιας Επιτροπής Ανταγωνισμού της ΕΕ είπε ότι αυτό ” εξαρτάται αν αυτά θα έχουν χαρακτήρα πιο εξειδικευμένο ή εάν θα είναι γενικής εφαρμογής .Εάν τα μέτρα είναι γενικής εφαρμογής δεν θα χρειάζεται η έγκριση . Αλλά δεν αποκλείεται να υπάρχουν μέτρα γενικής εφαρμογής και στην πορεία να προστεθούν εξειδικευμένα προγράμματα από την Επιτροπή του Ανταγωνισμού”.

Μέτρα στήριξης: Θα ανακοινωθούν μέτρα στήριξης για τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και catering

Επίσης ρωτήθηκε εάν θα ανακοινωθούν μέτρα στήριξης για τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και catering και εάν το αντέχει η οικονομία. Πρέπει να δούμε τον χρόνο που θα εξελιχθεί αυτή η Όμικρον για να δούμε πόσο θα μας κοστίσει, απάντησε.

” Η εκτίμηση μας είναι ότι το αποθεματικό όπως το βλέπουμε τώρα και με βάση τα μέτρα που λαμβάνονται από υγειονομικής πλευράς δεν θα έχει πρόβλημα να διαχειριστεί τα μέτρα τα οποία θα χρειαστούμε”, πρόσθεσε.

Και συνέχισε λέγοντας ότι δεν γνωρίζει τι μορφή θα έχουν αυτά τα μέτρα στήριξης ωστόσο επεσήμανε ότι έχουν γίνει κάποιες εκτεταμένες συζητήσεις όλες αυτές τις ημέρες για το θέμα αυτό. Ωστόσο την ίδια στιγμή εξήγησε ότι για να ληφθούν μέτρα για τις επιχειρήσεις θα πρέπει να μετρήσουμε τι αποδείξεις έκοψαν και να δούμε τον πραγματικό τζίρο τους.
” Αυτή τη στιγμή, τα πρώτα μέτρα που επείγουν είναι όπου υπάρχει ανάγκη να μπουν εργαζόμενοι σε αναστολή , όπως στα νυχτερινά κέντρα που είναι υπαρκτή η ανάγκη” ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι “στην εστίαση, θα περιμένουμε να δούμε σε λίγες ημέρες τι θα συμβεί”.

Θα ανακοινωθούν μέτρα στήριξης για την εστίαση


Επίσης ρωτήθηκε εάν θα ανακοινωθούν μέτρα στήριξης για την εστίαση. ” Θα περιμένουμε να δούμε τι θα συμβεί” απάντησε .

” Kαι κυρίως θα πρέπει να λάβουμε το εξής υπόψη: Οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων -ο επόμενος κύκλος των υποχρεώσεων αφορούν το τέλος Ιανουαρίου. Έχουμε λίγες μέρες μπροστά μας -όχι πολλές -αλλά έχουμε λίγες μέρες για να μετρήσουμε τι όντως συμβαίνει στις περιπτώσεις των επιχειρήσεων .Επειδή έχουμε δυσκολία πάντα με τις περίφημες ΚΑΔ γατί πολλές φορές οι επιχειρήσεις έχουν άλλον ΚΑΔ από αυτόν που τους αφορά . …θα δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στο τι συμβαίνει στον τζίρο των επιχειρήσεων, δηλαδή στη μέγιστη δυνατή εξατομίκευση, παρά στη λήψη οριζόντιων μέτρων”, συμπλήρωσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.