Quantcast
Στ. Θεοδωράκης: Ναι σε μια συμφωνία που θα κρατάει την Ελλάδα στο ευρώ - enikonomia.gr
share

Στ. Θεοδωράκης: Ναι σε μια συμφωνία που θα κρατάει την Ελλάδα στο ευρώ

δημοσιεύτηκε:

«Ο τόπος έχει ανάγκη από μια νέα κυβέρνηση λογικής και σύνεσης», ανέφερε ο επικεφαλής του “Ποταμιού”, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στη 2η Μετεκλογική Συνδιάσκεψη Στελεχών του Ποταμιού.

Όπως είπε, ο τόπος χρειάζεται «μια υπεύθυνη που θα υπηρετήσει ένα πατριωτικό σχέδιο και όχι ακροαριστερές και ακροδεξιές μονομανίες.

Και μια τέτοια κυβέρνηση το Ποτάμι θα την στήριζε – χωρίς παζάρια για υπουργεία», σημειώνοντας μάλιστα πως δεν υπάρχει άλλος χρόνος και άλλος δρόμος.

Σημείωσε δε, ότι Το Ποτάμι δεν έχει σχέση με τα παλιά και τα νέα μνημόνια, καθώς και ότι όταν μια κυβέρνηση δεν πάει πουθενά, οι λύσεις είναι μόνο δύο, ή μια νέα κυβέρνηση από την ίδια Βουλή, ή εκλογές.

«Το Ποτάμι δεν θέλει εκλογές», τόνισε και συμπλήρωσε ότι στην περίπτωση αυτή ζητούν να γίνουν με απλή αναλογική.

Αν αποκλείσουμε τις εκλογές, αυτό που μένει, κατά τον ίδιο, είναι «μια άλλη κυβέρνηση από αυτήν την Βουλή».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, «οι πειραματισμοί της κυβέρνησης έχουν ξεπεράσει κάθε όριο».

Όπως είπε, «η κυβέρνηση πουλάει το παραμύθι ότι όλα τα κάνει για να σώσει τις συντάξεις και τους  μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων. Η Ελλάδα βέβαια δεν είναι αποικία συνταξιούχων και δημοσίων υπαλλήλων. Υπάρχουν κάποιοι που δουλεύουν για να μπορούν να πληρώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι κι οι συνταξιούχοι.

Αλλά βέβαια εδώ υπάρχει και ένα άλλο μεγαλύτερο ψέμα. Άντε και σώσαμε τους μισθούς και τις συντάξεις αυτόν τον μήνα. Αν η οικονομία παραμείνει καθηλωμένη που θα βρεθούν τα λεφτά για τον επόμενο μήνα; “.

Τόνισε δε, πως «η πατρίδα έχει ανάγκη μια μεγάλη συμφωνία με την Ευρώπη που θα περιλαμβάνει και την ρύθμιση του χρέος και θα βάλει σε αναπτυξιακή πορεία τον τόπο», σημειώνοντας ότι η  συγκυβέρνηση δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει μια τέτοια συμφωνία, αλλά και ότι «η μικρή συμφωνία που έρχεται δεν θα σημάνει το τέλος της κρίσης».

Ο κ. Θεοδωράκης εξαπέλυσε βολές τόσο κατά της υπάρχουσας κυβέρνησης, όσο και των προηγουμένων, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «σε πέντε χρόνια είχαμε πέντε διαφορετικές κυβερνήσεις.

Ο κ. Σαμαράς έριξε τον κ.Παπαδήμο γιατί βιαζόταν να κυβερνήσει.  Και ο κ. Τσίπρας έριξε τον κ. Σαμαρά γιατί και αυτός βιαζόταν να κυβερνήσει. Η μωροφιλοδοξία και η διχόνοια καταστρέφουν την Ελλάδα εδώ και 200 χρόνια».

Κατά τον ίδιο, «το σύμπλεγμα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν ήταν το νέο όπως ισχυρίζονταν αλλά είναι μια αλλοπρόσαλλη μορφή του παλιού».

Κατηγόρησε μάλιστα τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ ότι «γκρεμίζουν ότι είναι καλό και φτιάχνουν νόμους για βολέψουν τα δικά τους παιδιά και τις συντεχνίες τους».

Το Ποτάμι, όπως είπε, «ως μεταμνημονιακό κίνημα θέλει όλα αυτά να τα αλλάξει,  θέλει αξιοκρατία, αξιολόγηση, να δοθεί χώρος στην κοινωνία των πολιτών και όχι στην κοινωνία των κολλητών».

Υπογράμμισε εκ νέου ότι στο Ποτάμι «είμαστε διατεθειμένοι να βοηθήσουμε. 

Έχουμε σχέδιο, προτάσεις και στελέχη που μπορούν να προσφέρουν στη διαπραγμάτευση – χωρίς κανένα αντάλλαγμα – χωρίς συμμετοχή στην κυβέρνηση – γιατί αυτό που τώρα προέχει είναι η σωτηρία της πατρίδας».

Συμπλήρωσε ότι πολλοί από αυτούς που μας κυβερνούν είναι ξέρετε απλώς τα παιδιά των μπαμπάδων τους και που δεν έχουν δουλέψει ποτέ τους .

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.