Quantcast
Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών - enikonomia.gr
share

Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

δημοσιεύτηκε:

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου

Η διάσκεψη των προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αναμένεται να εγκρίνει το πρωί της Πέμπτης στις Βρυξέλλες, πρόταση της Ευρωομάδας της Αριστεράς μετά από σχετική πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, αλλά και αντίστοιχη πρόταση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ώστε να συζητηθεί το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτών που κρατούν οι τουρκικές αρχές, στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Στην παραπάνω ανακοίνωση προέβη την Τετάρτη ο Αντιπρόεδρος του ΕΚ, Δ.Παπαδημούλης.

Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα διεξαχθεί από τις 16 ως και τις 19 Απριλίου. Η πρόταση Παπαδημούλη υιοθετήθηκε σήμερα από την προπαρασκευαστική συνάντηση των Γενικών Γραμματέων των Πολιτικών Ομάδων. Σύμφωνα με τον Αντιπρόδρο του ΕΚ και οι άλλες πολιτικές ομάδες συμφώνησαν επίσης με την κοινή πρόταση των Ευρωομάδων της Αριστεράς και του ΕΛΚ.

Σημειώνεται ότι η συζήτηση που θα λάβει χώρα στην Ολομέλεια έχει τίτλο “Η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου στην περίπτωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν και κρατούνται στην Τουρκία”.

Αναφερόμενος στο θέμα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε: “Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την διεθνοποίηση του ζητήματος, καθώς και τις πιέσεις προς τις τουρκικές αρχές ώστε να σεβαστούν επιτέλους το διεθνές δίκαιο. Εργαζόμαστε με σοβαρότητα και εθνική ομοψυχία, ώστε τα δύο παιδιά μας, να επιστρέψουν το συντομότερο στις οικογένειές τους, την πατρίδα και το στράτευμα”.

Πηγή: Real.gr

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.