Quantcast
Στο μπλόκο του Κάστρου Βοιωτίας ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης - Τι του είπαν οι αγρότες - enikonomia.gr
share

Στο μπλόκο του Κάστρου Βοιωτίας ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης – Τι του είπαν οι αγρότες

δημοσιεύτηκε:

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης επισκέφθηκε το μπλόκο του Κάστρου Βοιωτίας, όπου συζήτησε εκτενώς με τους αγρότες για τοπικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και τα ζητήματα που θέτει το Πανελλαδικό Συντονιστικό των μπλόκων.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η συζήτηση έγινε σε εξαιρετικά καλό και εποικοδομητικό κλίμα στην διασταύρωση του δρόμου προς Ορχομενό, όπου βρίσκεται το κέντρο του Συντονιστικού της Κωπαΐδας.

Το ζήτημα που κυριάρχησε ήταν το πρόβλημα της μείωσης του κόστους παραγωγής που έχει αυξηθεί λόγω της κλιματικής και ενεργειακής κρίσης, αλλά και οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην ΚΑΠ, ώστε η πράσινη μετάβαση να είναι πιο ομαλή.

Όπως ανέφερε ο ΥπΑΑΤ ο πρωτογενής τομέας και η περιβαλλοντική πολιτική μπορούν να συμβαδίσουν και δεν είναι ανταγωνιστές, αλλά θα πρέπει η ΕΕ, με τις αποφάσεις της να φροντίσει ώστε η σχέση τους να είναι πιο αρμονική και όχι ανταγωνιστική.

Τα τοπικά ζητήματα

Σε ό,τι αφορά στα τοπικά ζητήματα, ο επικεφαλής του τοπικού Συντονιστικού Δημήτρης Παραμπάτης ζήτησε να ανοίξει και πάλι το σύστημα υποβολής δηλώσεων στον ΕΛΓΑ για τον Daniel και να γίνουν δεκτές οι εκπρόθεσμες δηλώσεις, ενώ έθεσε και ζητήματα που αφορούν το αρδευτικό της Κωπαΐδας.

Μείζον ζήτημα για τους αγρότες της περιοχής και για τη μείωση του ενεργειακού κόστους είναι να δοθεί προτεραιότητα για ένταξη στο δίκτυο των αγρο- φωτοβολταϊκών, ενώ έγινε εκτενής συζήτηση για τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στους παραγωγούς το πρόγραμμα «Απόλλων» του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Ο Υπουργός δεσμεύθηκε να συζητήσει τα αιτήματά τους, ακόμα κι εκείνα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων του και ανανέωσε το ραντεβού μαζί τους για εκτενέστερη συζήτηση για τα προβλήματα που έθεσαν καλώντας τους, παράλληλα, να διατυπώσουν και προτάσεις για την επίλυσή τους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.