Quantcast
Στουρνάρας: Ζητεί να αλλάξει ο Δημόσιος Τομέας για να ανταποκρίνεται στα υψηλότερα διεθνή πρότυπα - enikonomia.gr
share

Στουρνάρας: Ζητεί να αλλάξει ο Δημόσιος Τομέας για να ανταποκρίνεται στα υψηλότερα διεθνή πρότυπα

δημοσιεύτηκε:

Την αλλαγή του Δημόσιου Τομέα ώστε να ανταποκρίνεται στα υψηλότερα διεθνή πρότυπα, ζητεί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.  Ο κ. Γιάννης Στουρνάρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση από το περιοδικό Global Finance ανέφερε ότι η αλλαγή του Δημοσίου προϋποθέτει την αντιμετώπιση χρόνιων εγγενών αδυναμιών.

Μεταξύ αυτών ο κ. Στουρνάρας  ανέφερε τις  καθυστερήσεις στην απονομή της δικαιοσύνης, την  γραφειοκρατία και την αναποτελεσματικότητα που εξακολουθεί να υπάρχει σε ορισμένους τομείς της δημόσιας διοίκησης (π.χ. μεταβιβάσεις ακινήτων, χωροταξικός σχεδιασμός, ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου, ψηφιακός μετασχηματισμός των δημόσιων υπηρεσιών).

Επίσης, άλλα προβλήματα προς επίλυση σύμφωνα με το διοικητή της ΤτΕ είναι η υστέρηση σε βασικές υποδομές, η ανεπαρκής καταπολέμηση της εκτεταμένης φοροδιαφυγής, οι ελλείψεις στο λεγόμενο «τρίγωνο της γνώσης» (παιδεία ‒ έρευνα ‒ καινοτομία) και η ανεπαρκής σύνδεση των πανεπιστημιακών σπουδών με τις δεξιότητες που χρειάζεται η πραγματική οικονομία. Αυτές οι αδυναμίες βλάπτουν την ανταγωνιστικότητα και δημιουργούν αντικίνητρα για επενδύσεις, σύμφωνα με τον Κεντρικό Τραπεζίτη.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.