Quantcast
Συμφωνία Μοσκοβισί με Μητσοτάκη για τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο - enikonomia.gr
share

Συμφωνία Μοσκοβισί με Μητσοτάκη για τις μεταρρυθμίσεις στο Δημόσιο

δημοσιεύτηκε:

Ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωζώνης Πιερ Μοσκοβισί συμφώνησε με τον υπουργό Διοικητικής Μτεαρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη για τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί στον δημόσιο τομέα, μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Ευρωπαίο Επίτροπο για τις μεταρρυθμίσεις που έχουν υλοποιηθεί τους τελευταίους 18 μήνες στη δημόσια διοίκηση, με έμφαση στην αξιολόγηση των δομών του προσωπικού της, αλλά και τις στοχευμένες ενέργειες για τη μείωση της γραφειοκρατίας, καθώς και τις μεταρυθμίσεις την περίοδο 2014-2016, 

Η μεταρρυθμιστική ατζέντα της διοικητικής μεταρρύθμισης έως το 2016 περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων, την περαιτέρω μείωση των διοικητικών βαρών, την ενίσχυση της πειθαρχικής ευθύνης, το νέο σύστημα αξιολόγησης της απόδοσης των δημοσίων υπαλλήλων, την εσωτερική αγορά εργασίας (μόνιμος μηχανισμός κινητικότητας), την ενίσχυση των ΚΕΠ, καθώς και την επέκταση και αναβάθμιση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο κ. Μοσκοβισί χαρακτήρισε τον Έλληνα υπουργό «αποτελεσματικό παράγοντα» για τη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, ενώ πρόσθεσε ότι «αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς πολλά έχουν επιτευχθεί στον τομέα αυτόν».

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος συμφώνησε με την άποψη του υπουργού, «ο οποίος θέλει να πάει από μια ποσοτική σε μια ποιοτική προσέγγιση τις μεταρρυθμίσεις. Οι πολίτες όταν πληρώνουν φόρους θέλουν να δουν που πάνε τα λεφτά τους και θέλουν ποιοτικές υπηρεσίες από το κράτος. Αυτή η προσέγγιση αποτελεί την προσέγγιση του μέλλοντος”, είπε. 

Οι απόψεις μας ταυτίζονται, συνέχισε ο Επίτροπος και πρόσθεσε ότι “αυτό είναι σημαντικό γιατί η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα, έχουν γίνει πολλές θυσίες από τον ελληνικό λαό τις οποίες και χαιρετίζω».

 

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.