Quantcast
Συνεδρίαση της Επιτροπής για τη χρήση μάσκας - enikonomia.gr
share

Συνεδρίαση της Επιτροπής για τη χρήση μάσκας

δημοσιεύτηκε:

Η χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς χώρους αναμένεται να τεθεί επί τάπητος  στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Η υποχρεωτική χρήση της μάσκας αναμένεται να αρθεί σε αρκετούς χώρους, ωστόσο θα συνεχίσει να εφαρμόζεται το μέτρο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στις  δομές Υγείας.

Όπως γνωστοποίησε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, σήμερα θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη χρήση της μάσκας από την 1η Ιουνίου από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και τόνισε ότι σε ορισμένους εσωτερικούς χώρους θα παραμείνει υποχρεωτική.

« Η μάσκα σίγουρα θα παραμείνει σε κάποιους εσωτερικούς χώρους, όπως για παράδειγμα τα νοσοκομεία, σύμφωνα με το όσα θα μας υποδείξει η Επιτροπή. Επίσης, είμαστε επιφυλακτικοί για τα σχολεία, καθώς ολοκληρώνουν στις 15 Ιουνίου και υπάρχουν και οι πανελλαδικές που θέλουμε να έχουμε προστατευμένα τα παιδιά μας.  Άρα, πάμε επί της αρχής σε μεγαλύτερο περιορισμό της υποχρεωτικότητας της μάσκας, αλλά οι χώροι ως χώροι θα αποφασιστούν αύριο από την Επιτροπή», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για τα  αεροπλάνα

μάσκα

Η Επιτροπή αναμένεται εξετάσει και το θέμα της  χρήσης  της μάσκας σε αεροπλάνα και αεροδρόμια,  καθώς σύμφωνα με το  Ευρωπαϊκό  Κέντρο Ελέγχου Νόσων (ECDC)  από τις  16 Μαΐου η μάσκα δεν θα είναι υποχρεωτική για τις πτήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη όσον αφορά στην εξειδίκευση του μέτρου της χρήσης μάσκας, αυτό εναπόκειται στο κράτος-μέλος σημειώνοντας ότι επειδή η μάσκα είναι ένας ήπιος περιορισμός, πρέπει όλα τα ευρωπαϊκά κράτη να προσπαθήσουμε να έχουμε μια κοινή γραμμή.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.