Quantcast
Συνεδριάζουν οι G20 με το βλέμμα στην Ευρώπη - enikonomia.gr
share

Συνεδριάζουν οι G20 με το βλέμμα στην Ευρώπη

δημοσιεύτηκε:

Οι 20 μεγαλύτερες οικονομίες του πλανήτη (G20) θα συναντηθούν στην Κωνσταντινούπολη τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, στο τραπέζι των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών θα τεθούν τα οικονομικά προβλήματα της Ευρώπης.

Ο Καναδός υπουργός Οικονομικών Τζόε Όλιβερ, δήλωσε στους δημοσιογράφους «η εστίαση είναι φυσικά στην Ευρώπη, όπου η ανάπτυξη είναι στάσιμη και όπου είμαστε σε μια περίοδο αποπληθωρισμού. Η (Ευρωπαϊκή) Κεντρική Τράπεζα έχει ξεκινήσει ένα τεράστιο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης … και έτσι ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνει μέρος της λύσης».

«Εμείς πάμε να μιλήσουμε για τη νομισματική πολιτική, τη δημοσιονομική πολιτική και τις διαρθρωτικές αλλαγές για να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα αυτό αλλά θα συζητήσουμε και ορισμένες ακόμη γεωπολιτικές ανησυχίες που έχουν δημοσιονομικές και οικονομικές επιπτώσεις» πρόσθεσε.

Το κύριο ζήτημα που θα αντιμετωπίσει η ομάδα των G-20 στη συνάντηση της Κωνσταντινούπολης το διήμερο 9 έως 10 Φεβρουαρίου είναι το είδος της κοινής δράσης που θεωρείται ορθό, δεδομένης της τρέχουσας οικονομικής ανισότητας στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Οι Ηνωμένες Πολιτείες παρουσιάζουν σχετικά γρήγορη ανάπτυξη σε αντίθεση με την Ευρώπη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.