Quantcast
SZ: Η Αθήνα θέλει να μείνει μαζί με το Βερολίνο στη νομισματική ένωση αλλά δεν θέλει το ΔΝΤ - enikonomia.gr
share

SZ: Η Αθήνα θέλει να μείνει μαζί με το Βερολίνο στη νομισματική ένωση αλλά δεν θέλει το ΔΝΤ

δημοσιεύτηκε:

Τη δύσκολη θέση μεταξύ Αθήνας, Βερολίνου και ΔΝΤ σχολιάζει σε άρθρο σήμερα η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, παρομοιάζοντάς την με ερωτικό τρίγωνο.

«Το Βερολίνο θέλει να κρατήσει την Αθήνα στη νομισματική ένωση εάν βοηθήσει το Ταμείο από την Ουάσιγκτον να αποτραπεί η χρεοκοπία.

Η Αθήνα από την άλλη πλευρά θέλει να μείνει μαζί με το Βερολίνο στη νομισματική ένωση, δεν εκτιμά όμως καθόλου τον συνδυασμό με το ΔΝΤ.

Το τελευταίο θα ήθελε να συνεργαστεί με την Αθήνα και το Βερολίνο δεν μπορεί όμως μέχρι τώρα γιατί το Βερολίνο αρνείται τους όρους του Ταμείου. Όμως μέχρι πότε;» διερωτάται η αρθρογράφος.

Στη συνέχεια επισημαίνει ότι ο έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να χρησιμοποίησε την πρόσφατη διαρροή για τις συνομιλίες του ΔΝΤ στην πραγματικότητα όμως «ο Τσίπρας εννοεί το Βερολίνο.

Διότι αν θεωρεί ότι δεν μπορούν να υλοποιηθούν οι όροι του Ταμείου, πόσω μάλλον οι όροι της Γερμανίας και των ευρωπαϊκών χωρών. Το ΔΝΤ πάντως συμφωνεί με αυτό εδώ και μήνες. Αυτό σημαίνει ότι η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να κάνει το επόμενο βήμα. Είτε θα λήξει αυτή την τριγωνική σχέση, είτε θα δεχθεί την απαραίτητη ελάφρυνση χρέους για την Αθήνα».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.