Quantcast
Τα έκτακτα μέτρα που εξετάζουν οι χώρες της Ε.Ε. για το προσφυγικό-Με πρόσχημα την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Τα έκτακτα μέτρα που εξετάζουν οι χώρες της Ε.Ε. για το προσφυγικό-Με πρόσχημα την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Έναν έκτακτο κανονισμό για την επιβολή συνοριακών ελέγχων για περισσότερα από δύο χρόνια λόγω του προσφυγικού ετοιμάζονται να ενεργοποιήσουν οι χώρες της Ε.Ε. για να περιορίσουν τις μετακινήσεις χωρίς διαβατήριο.

Σύμφωνα με έγγραφα της Ε.Ε. που επικαλείται το Associated Press ετοιμάζονται να «ενεργοποιήσουν» μια έκτακτη νομοθετική ρύθμιση καθώς θεωρούν πως η Ελλάδα δεν καταφέρνει να προστατεύσει τα σύνορά της.

Την Παρασκευή, τα κράτη της Ε.Ε. αναγνώρισαν ότι η συνολική λειτουργία της Σένγκεν βρίσκεται σε κίνδυνο και ζήτησαν από την Ελλάδα να κάνει περισσότερες προσπάθειες για να αντιμετωπίσει την προσφυγική κρίση.

Με τους αιτούντες άσυλο να συνεχίζουν να έρχονται με ρυθμό δέκα φορές μεγαλύτερο σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2015, οι χώρες της Ευρώπης διστάζουν να αποσύρουν τους έκτακτους ελέγχους στα σύνορα. Και αν τους διατηρήσουν χωρίς έγκριση, αξιωματούχοι της Ε.Ε. φοβούνται πως η όλη ιδέα της ελεύθερης ζώνης μπορεί να καταρριφθεί.

Σημείωμα που συντάχθηκε από αξιωματούχο στην ολλανδική προεδρία για συνάντηση των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών τον προηγούμενο μήνα, έδειξε ότι αποφάσισαν να αναγνωρίσουν ότι η Ελλάδα απέτυχε να αναβαθμίσει την φύλαξη των συνόρων ως τον «μόνο τρόπο» για να παρατείνει η Ευρώπη τους συνοριακούς ελέγχους. 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.