Quantcast
Τζέφρι Πάιατ: Εξαλείψτε την αβεβαιότητα για να έρθουν επενδύσεις - enikonomia.gr
share

Τζέφρι Πάιατ: Εξαλείψτε την αβεβαιότητα για να έρθουν επενδύσεις

δημοσιεύτηκε:

Πολιτική σταθερότητα, συνέπεια και πάταξη της γραφειοκρατίας θα φέρουν επενδύσεις στην Ελλάδα, σύμφωνα με το νέον πρέσβη των HΠΑ Τζέφρι Πάιατ.

Όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική μιλά για πολλή πρόοδο αλλά και για πολλή δουλειά που απομένει να γίνει στην ελληνική οικονομία, τονίζοντας ότι ουδείς συζητεί αυτή τη στιγμή ένα 4ο πρόγραμμα στην Ελλάδα. Στον απόηχο των προεδρικών εκλογών, στέλνει το μήνυμα ότι η πολιτική των ΗΠΑ έχει συνέχεια, γεγονός που διασφαλίζουν οι θεσμοί της χώρας.

Μιλώντας σε περιορισμένο αριθμό δημοσιογράφων στην Αθήνα, ο έμπειρος διπλωμάτης επεσήμανε ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε καθεστώς μετάβασης, παρατηρώντας ότι έχουν μεσολαβήσει πολλά από το 2009, όπως ο περιορισμός του ρόλου του κράτους και η ενίσχυση της επιχειρηματικής κουλτούρας η οποία αντανακλάται στον τομέα των startups.

Κληθείς να εκτιμήσει κατά πόσο η Ελλάδα είναι σήμερα έτοιμη να υποδεχτεί επενδύσεις, σημείωσε ότι υπάρχει ακόμη δουλειά που θα πρέπει να γίνει, τονίζοντας πριν απ’ όλα ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την προσέλκυση παραγωγικών κεφαλαίων στη χώρα είναι η αβεβαιότητα, τόσο σε επίπεδο πολιτικής σταθερότητας και συνέπειας όσο και σε επίπεδο ρυθμιστικού


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.