Quantcast
Υπουργείο Ναυτιλίας: Ενέκρινε την χρηματοδότηση του αλιευτικού καταφυγίου στον Αστακό - Τα έργα που θα γίνουν - enikonomia.gr
share

Υπουργείο Ναυτιλίας: Ενέκρινε την χρηματοδότηση του αλιευτικού καταφυγίου στον Αστακό – Τα έργα που θα γίνουν

δημοσιεύτηκε:

Την χρηματοδότηση του αλιευτικού καταφυγίου Αστακού ενέκρινε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.  Με την χρηματοδότηση θα πραγματοποιηθούν εργασίες βελτίωσης στο αλιευτικό καταφύγιο, η τωρινή κατάσταση του οποίου σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθιστά αδύνατη κάποιες φορές, την προσέγγιση των αλιευτικών σκαφών.

Πιο αναλυτικά, οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν αφορούν την πλήρη κατεδάφιση υφιστάμενων παράνομων έργων και απομάκρυνση αυτών.

Την κατασκευή τοιχίου ύψους 1,50μ. στον βραχίονα του καταφυγίου, στην εξωτερική πλευρά του καταφυγίου (ύψος στέγης 1,90μ. από μέση στάθμη θάλασσας).

Την κατασκευή τοιχίου μεταβλητού ύψους στην εσωτερική πλευρά του καταφυγίου με τελικό ύψος στέγης 0,90μ. από μέση στάθμη θάλασσας.

Την κατασκευή δαπέδου έδρασης των τοιχίων και πάχους 0,15μ και την πλήρωση με θραυστό υλικό.

Την κατασκευή δαπέδου καταφυγίου από σκυρόδεμα πάχους 0,15μ και την κατασκευή μικρού φωτεινού σημαντήρα με σύνδεση με την γραμμή παροχής ηλεκτρικού (χωρίς τον μηχανισμό).

Την προσθήκη στρώσης ασφάλτου κυκλοφορίας παραλιακής οδού.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής “σκοπός των παραπάνω εργασιών είναι η άρτια λειτουργία του αλιευτικού καταφυγίου καθώς και ο ασφαλής ελλιμενισμός των σκαφών των επαγγελματιών ψαράδων, παρέχοντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα προσέγγισης και εξυπηρέτησης μεγαλύτερων και περισσότερων αλιευτικών σκαφών.”

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.