Quantcast
Κόνσολας: Σχεδόν 1 δισ. ευρώ έχασε η Ελλάδα από τον τουρισμό - enikonomia.gr
share

Κόνσολας: Σχεδόν 1 δισ. ευρώ έχασε η Ελλάδα από τον τουρισμό

δημοσιεύτηκε:

Σχεδόν 1 δισ. ευρώ έχασε η Ελλάδα από τον τουρισμό με ευθύνη της κυβέρνησης τονίζει ο Τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ κ. Μάνος Κόνσολας.

Ειδικότερα σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι: «Όπως προκύπτει από τα οριστικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τα έσοδα από τον τουρισμό το 2016 σημείωσαν πτώση κατά 6,5%. Σε απόλυτους αριθμούς αυτό μεταφράζεται σε μείωση των εσόδων κατά 919.000.000 ευρώ.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει να διαβάζει τους αριθμούς, όπως τη συμφέρουν. Δεν αντιλαμβάνεται ότι το πρόσημο κάθε χρονιάς στον τουρισμό, δεν το διαμορφώνει η δική της »δημιουργική» λογιστική στα νούμερα των αφίξεων, αλλά τα έσοδα.

Οι φορολογικές επιβαρύνσεις που επέβαλε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο τουριστικό μας προϊόν, καθώς και η απουσία επενδυτικού πλαισίου, έχουν μειώσει την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού.

Κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι εργαζόμενοι στον τομέα του τουρισμού. Ο τουρισμός δεν μπορεί να κινείται για πολύ καιρό ακόμα με την κεκτημένη ταχύτητα των προηγούμενων χρόνων και με τον αυτόματο πιλότο. Στον τουρισμό δεν υπάρχει χώρος ούτε για ιδεοληψίες ούτε για ιδεοληπτικούς».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.