Quantcast
TUI: Διεύρυνση της συνεργασίας με Ρόδο - enikonomia.gr
share

TUI: Διεύρυνση της συνεργασίας με Ρόδο

δημοσιεύτηκε:

Οι βάσεις για την αναβάθμιση της συνεργασίας του τουριστικού οργανισμού TUI με το νησί της Ρόδου συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο δημαρχείο του νησιού κατά την οποία οι εκπρόσωποί της TUI παρουσίασαν στοιχεία τα οποία συμβάλουν στην αισιοδοξία που επικρατεί στις τάξεις των παραγόντων του τουρισμού για τη θετική πορεία της σεζόν του 2018.

Εκείνο που τονίστηκε τόσο από το Δήμο Ρόδου όσο και από την TUI, είναι ότι πρόκειται για μία «συμμαχία» που έχει κοινό στόχο την αύξηση του αριθμού των τουριστών στο νησί για το 2018 καθώς και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Παρόντες στη συνάντηση εργασίας ήταν από πλευράς της TUIfly o γενικός διευθυντής Μatthias Bansa, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Michael Rokahr και ο συντονιστής διαχείρισης του στόλου Stefano Raabe. Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος, μεταξύ άλλων: Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου (ΕΞΡ) Αντώνης Καμπουράκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Γιάννης Πάππου, η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο β’ αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ, Παναγιώτης Τοκούζης, ο αστυνομικός διευθυντής Δωδεκανήσου, Μιχάλης Καληωράκης, καθώς και εκπρόσωποι αρκετών τουριστικών φορέων όπως των ενοικιαζομένων δωματίων, ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, της ομοσπονδίας των επαγγελματιοβιοτεχνών και εμπόρων Δωδεκανήσου, του συλλόγου διευθυντών ξενοδοχείων, του σωματείου οδηγών τουριστικών λεωφορείων, του συλλόγου των εστιατόρων, ακόμα εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων του τουρισμού κ.ά.

Ο δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος, είπε ότι τα στοιχεία και τα μηνύματα για την πορεία του τουρισμού το 2018 είναι αισιόδοξα ενώ εξίσου ικανοποιητικά είναι και τα στοιχεία των προκρατήσεων. Ειδικότερα για την TUIfly είπε ότι μεταφέρει τον μεγαλύτερο όγκο επισκεπτών στο νησί με περισσότερους από 500.000 επισκέπτες το 2017 ενώ η Ρόδος και το Ηράκλειο συγκεντρώνουν το 50% των επιβατών που διακινεί.

Για το παγκόσμιο συνέδριο της TUIfly, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Ρόδο τον ερχόμενο Απρίλιο και ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία του, είπε ότι κοινός στόχος τους είναι η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών και η επιμήκυνση της σεζόν. Αντικείμενο της συνάντησης -τόνισε-ήταν το τι μπορεί να κάνει η TUI και πώς μπορούν να συνεργαστούν. Μάλιστα, ο κ. Χατζηδιάκος έκανε γνωστή και τη σκέψη του για τη δημιουργία ενός δικτύου μεταξύ των Δήμων Ρόδου-Ηρακλείου-Ρεθύμνου αλλά και της Σάμου από το Βόρειο Αιγαίο, που οι τοπικοί φορείς να συνεργάζονται με την TUI.

Από πλευράς της TUI, πήρε το λόγο ο κ. Bansa ο οποίος έκανε και την παρουσίαση, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο τουριστικός Κόλοσσος έχει πολλά σχέδια για την Ελλάδα. Ενδεικτικά ανέφερε ότι χτίζει δέκα νέα ξενοδοχεία στην ηπειρωτική χώρα και τα νησιά και πως στόχος της είναι να επεκταθεί ενώ τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει πενήντα χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στη χώρα μας. Είπε, ακόμη, ότι η ποιότητα των ξενοδοχείων στην Ελλάδα όπως και η παροχή υπηρεσιών ποτέ δεν ήταν καλύτερη.

Μάλιστα, στην παρουσίαση που έκανε ο κ. Bansa παρέθεσε τα στοιχεία της TUIfly από το 2015 μέχρι και το 2017 όπως και τις προοπτικές για το 2018 που προδιαγράφονται πολύ καλές.

Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Καμπουράκης είπε, ότι ο Όμιλος TUI είναι ένας στρατηγικός συνεργάτης που κατέχει ξεχωριστή θέση στην παγκόσμια αγορά και ότι η επιλογή της TUI στο νησί είναι ψήφος εμπιστοσύνης στο ροδιακό τουρισμό. Είπε, ακόμη, ότι μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα για την επιμήκυνση της σεζόν και την προβολή της Ρόδου και από τη συμμαχία αυτή έχουμε να κερδίσουμε πολλές ακόμα νίκες.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Πάππου τόνισε η TUI είναι από τους στρατηγικούς συμμάχους της τουριστικής μας βιομηχανίας και μπορούμε να κάνουμε ένα τουριστικό σχέδιο που να είναι πρωτοπόρο για τη χώρα μας, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να βάλουμε στο τραπέζι τον ιστορικό πολιτισμό χιλιάδων ετών που έχει η Ελλάδα.

Πέραν της συζήτησης θεμάτων προγραμματισμού του συνεδρίου, κυρίως συζητήθηκαν θέματα ουσίας που αφορούν τη λειτουργία και τη βελτίωση του αεροδρομίου προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετηθεί η σταθερή αύξηση του αριθμού των τουριστών καθώς και οποιαδήποτε στρατηγική για επέκταση της τουριστικής περιόδου.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζηδιάκος τόνισε ότι: «Η δημοτική αρχή με προσοχή και μεθοδικότητα, προσεγγίζει το θέμα της τουριστικής ανάπτυξης του νησιού σε συνεργασία με στρατηγικούς εταίρους της τουριστικής βιομηχανίας όπως ο Όμιλος TUI και το σύνολο των τοπικών φορέων».

Πηγή Πληροφοριών: ΑΠΕ


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.