Quantcast
Πρόεδρος Σωματείου Εστίασης Μυκόνου: Θα δούμε τσουνάμι ακυρώσεων - Θα απολυθούν εργαζόνενοι - enikonomia.gr
share

Πρόεδρος Σωματείου Εστίασης Μυκόνου: Θα δούμε τσουνάμι ακυρώσεων – Θα απολυθούν εργαζόνενοι

δημοσιεύτηκε:

Θα απολυθούν εργαζόμενοι στη Μύκονο εάν δεν αποκατασταθεί η λειτουργία στις 26 Ιουλίου στο νησί, προειδοποίησε ο Πρόεδρος Σωματείου Εστίασης και Διασκέδασης Μυκόνου, Γιάννης Θεοχάρης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.
Συγκεκριμένα, σε ερώτηση εάν δεν αποκατασταθεί η λειτουργία στις 26 Ιουλίου στην Μύκονο θα υπάρξει πλήρη κατάρρευση της τουριστικής σεζόν και τι θα σημαίνει αυτό για τους εργαζομένους, θα υπάρξουν απολύσεις εποχικών εργαζομένων, απάντησε καταφατικά ότι αυτό “είναι βέβαιο” και εξήγησε ότι ” Μύκονος χωρίς μουσική δεν υπάρχει, χωρίς διασκέδαση δεν υφίσταται, χωρίς γαστρονομία δεν υφίσταται. Εννοείται ότι θα σημάνει τη λήξη της τουριστικής περιόδου με συνέπεια την απόλυση όλων των εργαζομένων”.
Kαι συνέχισε λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή μεσοσταθμικά απασχολούνται 60 χιλιάδες εργαζόμενοι στο νησί και όλα αυτά τα έσοδα θα χαθούν .” Καταλαβαίνω ότι τα κρούσματα ίσως είναι πολύ περισσότερα, αλλά θα σας πω και κάτι, χθες τα μαγαζιά πειθάρχησαν ….60-70 χιλιάδες κόσμος που διασκέδαζε που πήγε; Πήγε στα σοκάκια και στα Ματογιάννια της Μυκόνου, πήγε στις πλατείες, πήγε στις παραλίες και έκανε τα πάρτι εκεί. Αυτό δεν είναι εστία διάδοσης του κορονοιου ;” διερωτήθηκε και επανέλαβε ότι αυτό ” είναι μία ατομική βόμβα .Δηλαδή κλείνουμε τα μαγαζιά και οι επισκέπτες θα πάνε στα σοκάκια, θα πάρουν μπύρες από το περίπτερα, αλκοόλ και θα κάνουν πάρτι στις πλατείες του νησιού και στις παραλίες “.
Για τις ακυρώσεις
Μεταξύ άλλων είπε ότι θα υπάρξουν ακυρώσεις στις προκρατήσεις για το νησί. “Το βέβαιο είναι ότι το τσουνάμι των ακυρώσεων θα το δούμε τις επόμενες ημέρες. Είναι σίγουρο ότι, ένα νησί σαν τη Μύκονο που είναι χαρακτηρισμένο με τη διασκέδαση, με την υψηλή γαστρονομία, δεν μπορούν να λειτουργήσουν μαγαζιά χωρίς μουσική. Και αντίστοιχα οι επισκέπτες μας ρωτάνε εάν ” εάν τα μέτρα αυτά που έχουν επιβληθεί στο νησί είναι προσωρινά.
Και εκτίμησε ότι με τα μέτρα αυτά, κλείνει η τουριστική περίοδο του νησιού. ” Είμαστε 17-18 Ιουλίου και τώρα ουσιαστικά ξεκινάει ο τουρισμός . Ο τουρισμός συνεισφέρει τεράστια έσοδα στον κρατικό κουρμπανά. Αυτά τα μέτρα που πάρθηκαν θεωρώ ότι, oυσιαστικά κλείνουν την τουριστική περίοδο ” τόνισε με έμφαση και σημείωσε ότι ” τo νησί θεωρείται κλειστό, αυτήν την στιγμή”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.