Quantcast
Θέλετε να κάνετε δωρεάν διακοπές; Ιδού η λύση - enikonomia.gr
share

Θέλετε να κάνετε δωρεάν διακοπές; Ιδού η λύση

δημοσιεύτηκε:

Όσοι διαθέτετε φέτος χαμηλό budget για τις διακοπές σας, μπορείτε να συμμετέχετε εθελοντικά στους φορείς του τουρισμού, ή και να συνεισφέρετε στην προστασία του περιβάλλοντος.

Πιο συγκεκριμένα οι προορισμοί που προτείνονται για εθελοντικό τουρισμό  ή για προστασία περιβάλλοντος είναι  οι παρακάτω:

Το πρόγραμμα της Ποντεβέντρα της Ισπανίας, το οποίο διαρκεί για ένα χρόνο (από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι τον Οκτώβριο του 2016) και απευθύνεται σε νέους ηλικίας 18-30 ετών.  Οι ενδιαφερόμενοι του προγράμματος, πρέπει να  αποστείλουν ένα σύντομο βιογραφικό τους κι ένα motivation letter στην αγγλική γλώσσα (στο email [email protected]).  Η Α.Μ.Κ.Ε You in Europe, σε συνεργασία με τον Ισπανικό Οργανισμό “Αsociación Galega da Formación do Profesorado”, προκηρύσσει  μια θέση Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας (EVS).

Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω πρόγραμμα θα περιλαμβάνει: Συμμετοχή στην οργάνωση πολιτιστικών δραστηριοτήτων (εκθέσεις, συναυλίες, διοργάνωση εκδηλώσεων με θέμα τη μουσική, την παράδοση, το φαγητό κλπ), υποστήριξη και συμμετοχή στο τμήμα Βραζιλιάνικων κρουστών της πόλης, Εργαστήρια Αφρικάνικων κρουστών, Μαθήματα Αγγλικών, Νεανικές Δραστηριότητες (συναντήσεις νέων, workshops κλπ), συμμετοχή στα Open Nights: Το μεγαλύτερο νεανικό πρόγραμμα στη Γαλικία, με περίπου 200 workshops και 4000 συμμετέχοντες διάρκειας 4 μηνών, Summer camps, Κοινοτική Κουζίνα, Περιβαλλοντικές δράσεις στο ποτάμι και την παραλία, Υποστήριξη ατόμων με αναπηρία.

Στους εθελοντές καλύπτεται πλήρως η διαμονή, η διατροφή και τα αεροπορικά εισιτήρια, καθώς και ένα μηνιαίο χρηματικό ποσό για την κάλυψη των προσωπικών εξόδων τους.

Ακολουθεί το πρόγραμμα Οικο-Εθελοντών του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης,  το οποίο ξεκινά  από την 1η Αυγούστου ως τις 17 Οκτωβρίου 2015. Το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιείται στο πλαίσιο του άξονα «Προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας» του  επιχειρησιακού  προγράμματος «Περιβάλλον  & Αειφόρος  Ανάπτυξη» και  σε αυτό μπορούν να συμμετέχουν εθελοντές από όλη την Ελλάδα.

Το σπίτι φιλοξενίας των εθελοντών, βρίσκεται στο Μεσοχώρι Δράμας. Και όλο το κόστος για τη φιλοξενία, τις μετακινήσεις και τις δραστηριότητες των συμμετεχόντων,  καλύπτεται από το πρόγραμμα.

Ο βασικός στόχος του Προγράμματος Οικο-Εθελοντών, είναι η υποστήριξη του Φορέα Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης και κατ’ επέκταση η προστασία και διαχείριση του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης. Οι  βασικές  δραστηριότητες του προγράμματος των Οικο-Εθελοντών  είναι η πυροπροστασία, η καταγραφή παράνομων δραστηριοτήτων, η ενημέρωση των επισκεπτών αλλά και των κατοίκων για το Φορέα, η καταγραφή – καθαρισμός και συντήρηση μονοπατιών καθώς και βελτιωτικές εργασίες σε εγκαταλελειμμένους οπωρώνες.  

 

 

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.