Quantcast
«Άνοιγμα» της Χαλκιδικής στην ολλανδική και τη βελγική αγορά - enikonomia.gr
share

«Άνοιγμα» της Χαλκιδικής στην ολλανδική και τη βελγική αγορά

δημοσιεύτηκε:

της Εύας Δ. Οικονομάκη

 

Αυξητικά σε ποσοστό 50% κινούνται οι προκρατήσεις των Ολλανδών για τη Χαλκιδική, με τους επιχειρηματίες να ευελπιστούν πως οι αφίξεις των τουριστών από τις Κάτω Χώρες μπορούν να καλύψουν ένα μέρος από τις απώλειες της ρωσικής αγοράς. «Η ολλανδική αγορά εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Χαλκιδική πέρυσι και φέτος αναμένουμε διπλάσια αύξηση», σημειώνει στο enikonomia.gr ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσσιος για να συμπληρώσει: «το 2014 υποδεχτήκαμε 3.000 Ολλανδούς ταξιδιώτες και φέτος πιστεύουμε πως θα ξεπεράσουμε τις 6.000, αριθμός ο οποίος μπορεί να λειτουργήσει «θεραπευτικά» στην μεγάλη μείωση που εμφανίζει φέτος η ρωσική αγορά».

 

Επανεμφάνιση των Βέλγων επισκεπτών

 

Ανοδικά κινούνται και οι προκρατήσεις από τη βελγική αγορά, η οποία φαίνεται πως ανακάμπτει έπειτα από απουσία ετών από τη Βόρεια Ελλάδα. Καταλυτικό ρόλο στην αναθέρμανση του ενδιαφέροντος των Βέλγων επισκεπτών διαδραματίζουν η απευθείας πτήση της Aegean από τις Βρυξέλλες, καθώς και η κίνηση της Tui να ναυλώσει πτήση τσάρτερ από τη βελγική πρωτεύουσα.

Την ίδια στιγμή, έντονη κινητικότητα καταγράφεται από τη γαλλική αγορά, αφού για πρώτη χρονιά υπάρχει οργανωμένο ενδιαφέρον για τη Χαλκιδική από Γάλλους ταξιδιώτες.

 

Υπερατλαντικό ενδιαφέρον

 

Περαιτέρω ώθηση στην τουριστική κίνηση της Χαλκιδικής αναμένεται να δώσει η αεροπορική διασύνδεση της Βόρειας Ελλάδας με τον Καναδά. Η ελληνική αεροπορική εταιρεία SkyGreece Airlines πρόκειται να ξεκινήσει στις 21 Μαΐου τις πτήσεις από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό το Τορόντο, με τους επιχειρηματίες του κλάδου να πιστεύουν πως θα ανοίξει μία νέα αγορά προς τη Χαλκιδική.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.