Quantcast
Αυτό είναι το Πρόγραμμα Educational Trip 2016 - enikonomia.gr
share

Αυτό είναι το Πρόγραμμα Educational Trip 2016

δημοσιεύτηκε:

Από τις 16 Δεκεμβρίου 2015 έως 8 Ιανουαρίου 2016 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχήςστο Πρόγραμμα «Educational Trip 2016».

Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί από 2 έως 10 Απριλίου 2016, ενώ το πρόγραμμα αυτό διοργανώνεται για έβδομη διαδοχική χρονιά από το Corallia και τους συλλόγους Ελλήνων φοιτητών των πανεπιστημίων Στάνφορντ (Hell.A.S.), Μπέρκλει-Καλιφόρνια (Hestia), MIT (HSAMIT), Τζόρτζια-Georgia Tech (GTHS) και Σαν Ντιέγκο-Καλιφόρνια (HSAUCSD).

 Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω πρόγραμμα δίνει την δυνατότητα σε 24 φοιτητές δημοσίων  ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου (πολυτεχνικών, θετικών επιστημών και οικονομικών σχολών) να επισκεφθούν για μια εβδομάδα τα κορυφαία αυτά πανεπιστήμια. Οι φοιτητές που θα επιλεγούν, θα παρακολουθήσουν μαθήματα, διαλέξεις και σεμινάρια, σύμφωνα με τα ακαδημαϊκά τους ενδιαφέροντα, θα πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε τεχνολογικές εταιρείες αιχμής (όπως Google, Facebook, κ.ά.) καθώς και σε ερευνητικά κέντρα στο Σαν Φρανσίσκο, στη Βοστόνη, στην Ατλάντα και στο Σαν Ντιέγκο.

Ακόμη, δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα, έχουν οι σπουδαστές που έχουν ολοκληρώσει το πρώτο έτος φοίτησης  τους και δεν βρίσκονται στο έτος αποφοίτησής τους, παρουσιάζουν αξιόλογη πορεία στις σπουδές τους και έχουν «επιδείξει ενδιαφέρον για την ανάπτυξη του πανεπιστημίου στο οποίο φοιτούν», καθώς και «εθελοντική και κοινωνική δραστηριότητα». 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.