Quantcast
Διακοπές: Οι Αυστριακοί και οι Άγγλοι τουρίστες "ψηφίζουν" φέτος Ελλάδα  - enikonomia.gr
share

Διακοπές: Οι Αυστριακοί και οι Άγγλοι τουρίστες “ψηφίζουν” φέτος Ελλάδα 

δημοσιεύτηκε:

Οι Αυστριακοί και οι  Άγγλοι τουρίστες “ψηφίζουν” φέτος την Ελλάδα για να κάνουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους.

Αυτό προέκυψε  από  δύο δράσεις προβολής της Ελλάδας  για τουρισμό που έγιναν πρόσφατα από τις υπηρεσίες ΕΟΤ Εξωτερικού (Αυστρίας και Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας)  στις δύο χώρες.

Αυστρία

Το 98% των πτήσεων charter  από το αεροδρόμιο του Innsbruck (πρωτεύουσα του Τυρόλου) έχουν ως προορισμό την Ελλάδα. Αυτό προέκυψε από σχετική εκδήλωση  προβολής της Ελλάδας  που έγινε  πρόσφατα την οποία είχε  διοργανώσει ο  μεγαλύτερος  διοργανωτής  ταξιδιών της Δυτικής Αυστρίας τον Ideal Tours, η Υπηρεσία ΕΟΤ Αυστρίας.  Στην εν λόγω  εκδήλωση αυτή συμμετείχαν  120 πράκτορες , στελέχη  τουριστικών Γραφείων, εκπρόσωποι του αεροδρομίου Τυρόλου και δημοσιογράφων.

διακοπές-Ελλάδα

Μάλιστα από το αεροδρόμιο του Innsbruck συνδέεται απευθείας με 6 ελληνικούς προορισμούς : Καλαμάτα/Πελοπόννησος, Χαλκιδική, Καβάλα/Θάσος (νέος προορισμός για το 2022), Ήπειρος, Λευκάδα και Κεφαλονιά. Η ζήτηση για τον ταξιδιωτικό προορισμό, Ελλάδα έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία  καθώς αναμένεται η χρονική διεύρυνση του προγράμματος του Ideal Tours για το 2022 αλλά και η προσέλκυση άλλων διοργανωτών ταξιδιών.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι το 90% των κρατήσεων πραγματοποιούνται μέσω τουριστικών Γραφείων και όχι διαδικτυακά, σύμφωνα με την τάση που επικρατούσε προ πανδημίας. Η Ελλάδα είναι ο δημοφιλέστερος αεροπορικός ταξιδιωτικός προορισμός διακοπών από την Αυστρία και η χώρα που έχει κερδίσει για άλλη μια φορά την εμπιστοσύνη του κοινού μετά και την άψογη διαχείριση κατά τα δύο προηγούμενα έτη της ιδιαίτερης κατάστασης που προέκυψε λόγω πανδημίας.

Βρετανία

διακοπές -Ελλάδα

Με τη συμμετοχή του ΕΟΤ σε δύο θεματικά road shows (Family & Mediterranean) που απευθύνονταν στους σημαντικότερους TOs σε  ολόκληρο  το Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποιήθηκαν τα Travel Bulletin Showcases σε Γλασκόβη  και Southampton . Τα δύο θεματικά road shows απευθύνονταν στους σημαντικότερους τουριστικούς πράκτορες σε  ολόκληρο  το Ηνωμένο Βασίλειο και διοργανώθηκαν από το επαγγελματικό περιοδικό “Travel Bulletin”. Η Ελλάδα πρόβαλε το εμπλουτισμένο τουριστικό της προϊόν σε Σκωτία και Νότια Αγγλία, επιδιώκοντας την ενδυνάμωση των επαγγελματικών σχέσεων με σημαντικό αριθμό ανώτερου επιπέδου τουριστικών πρακτόρων και επαγγελματιών τουρισμού που ειδικεύονται στις οικογενειακές διακοπές και στο χώρο ποιοτικού τουρισμού στη Μεσόγειο. Συμμετείχαν  συνολικά 70 επαγγελματίες του Τουρισμού  από τις  πόλεις της Γλασκώβης και του Southampton, όπως οι: Barrhead, TUI, Not Just Travel, Travel Planet Scotland, Kandala Travel κ.λπ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.