Quantcast
Κοινωνικός Τουρισμός: Εκτός λειτουργίας η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Τα μηνύματα που εμφανίζονται - enikonomia.gr
share

Κοινωνικός Τουρισμός: Εκτός λειτουργίας η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Τα μηνύματα που εμφανίζονται

δημοσιεύτηκε:

Εκτός λειτουργίας βρίσκεται η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων του προγράμματος  Κοινωνικού Τουρισμού 2023-2023 λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας.

Υπενθυμίζεται πως το πρόγραμμα αυτό αφορά σε εργαζόμενους και ανέργους και αίτηση μπορούν να υποβάλουν σήμερα με τους κωδικούς taxisnet οι δικαιούχοι στην ιστοσελίδα  https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/koinonikos-tourismos των οποίων ο ΑΦΜ  λήγει σε 1,2.

Όσοι λοιπόν επιχείρησαν να υποβάλουν σήμερα αίτηση με τους κωδικούς taxisnet  για το πρόγραμμα  και επέλεξαν  το ” Είσοδος στην υπηρεσία”  έλαβαν το παρακάτω μήνυμα:

https://eservices.oaed.gr/pls/apex/f?p=110:LOGIN_DESKTOP:108745831809602

 

 

 

 

 

 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα  να μη μπορούν να ακολουθήσουν την παρακάτω διαδρομή είναι: Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού (ΔΥΠΑ).

Υπενθυμίζεται πως δικαιούχοι  του προγράμματος είναι:

 • εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
 • ασφαλισμένοι στον e-EΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της ΔΥΠΑ οποτεδήποτε στο διάστημα από 01/01/2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων ή
 • άνεργοι με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον τριών μηνών κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων.

Το εισόδημα των δικαιούχων όλων των κατηγοριών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, εκτός αν πρόκειται για μακροχρόνια ανέργους, οι οποίοι, αν είναι άγαμοι, πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ, έως 24.000 ευρώ, αν είναι έγγαμοι, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο ή, αν είναι μονογονείς έως 27.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο, μετά το πρώτο. Σε όσες περιπτώσεις απαιτούνται δικαιολογητικά, λόγω μη δυνατότητας αυτεπάγγελτης αναζήτησης, αυτά επισυνάπτονται στις αιτήσεις.

Tα παραδείγματα

Παράδειγμα 1: Οικογένεια με 2 παιδιά που επιλέγει 6 βράδια σε ξενοδοχείο 3 αστέρων με πρωινό τον Αύγουστο:

Για τη διαμονή, το κόστος επιμερίζεται ως εξής:

 • Επιδότηση ΔΥΠΑ: 806,40 ευρώ (2 δίκλινα Χ 67,20 ευρώ/ημέρα Χ 6 διανυκτερεύσεις)
 • Ιδιωτική συμμετοχή: 96 ευρώ (2 δίκλινα Χ 8 ευρώ/ημέρα Χ 6 διανυκτερεύσεις)

 

Παράδειγμα 2: Ζευγάρι που επιλέγει 12 βράδια σε ξενοδοχείο 4 αστέρων με πρωινό στη Σάμο τον Σεπτέμβριο:

Για τη διαμονή, το κόστος επιμερίζεται ως εξής:

 • Επιδότηση ΔΥΠΑ: 1.036,80 ευρώ (1 δίκλινο Χ 86,40 ευρώ/ημέρα Χ 12 διανυκτερεύσεις)
 • Ιδιωτική συμμετοχή: 0 ευρώ

Για τα ακτοπλοϊκά, το κόστος επιμερίζεται ως εξής:

 • Επιδότηση ΔΥΠΑ ακτοπλοϊκών: 111 ευρώ (55,55 ευρώ Χ 2 άτομα)
 • Ιδιωτική συμμετοχή ακτοπλοϊκών: 55,5 ευρώ (27,75 ευρώ Χ 2 άτομα)

Συνολικά, το κόστος επιμερίζεται ως εξής:

 • Σύνολο επιδότησης ΔΥΠΑ: 1.147,80 ευρώ
 • Σύνολο ιδιωτικής συμμετοχής: 55,5 ευρώ

Οι διανυκτερεύσεις

Οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» της ΔΥΠΑ, κατόπιν απευθείας συνεννόησής τους με τον πάροχο, με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά, για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 10 διανυκτερεύσεις, με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή, ενώ στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ.Άννας της Βόρειας Εύβοιας και του Δήμου Σάμου, μπορούν να πραγματοποιηθούν έως 12 διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν.

Οι τιμές επιδότησης παραμένουν αυξημένες κατά 20% για τον μήνα αιχμής Αύγουστο, όπως και πέρυσι. Επιπλέον, για πρώτη φορά προσαυξάνονται κατά 20% και κατά τις περιόδους των Χριστουγέννων (από 15/12/2023 έως 14/01/2024) και του Πάσχα (από 26/04/2024 έως 12/05/2024). Η αύξηση ισχύει για όλο τον χρόνο για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου.

Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα, επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25% και των πολυτέκνων σε 20%. Για τα άτομα με αναπηρία, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν.

Στο φετινό πρόγραμμα διευρύνονται οι κατηγορίες των δικαιούχων, ενώ ενισχύονται οι ευάλωτες ομάδες, καθώς προβλέπεται μοριοδότηση για τα άτομα με αναπηρία και τους μονογονείς.

Οι πάροχοι

Αίτηση συμμετοχής για το πρόγραμμα δεν μπόρεσαν να υποβάλουν και οι πάροχοι καθώς  όσοι επισκέφτηκαν την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parohoi-tourismou με τους κωδικούς taxisnet επέλεξαν  ” Είσοδος στην υπηρεσίες “βγήκε ο παρακάτω σύνδεσμος :

https://eservices.oaed.gr/pls/apex/f?p=110:LOGIN_DESKTOP:108745831809602

Kαι δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τη διαδρομή:

Αρχική – Εργασία και ασφάλιση – Αποζημιώσεις και Παροχές – Πάροχοι Κοινωνικού Τουρισμού

Υπενθυμίζεται πως πάροχοι του προγράμματος είναι τουριστικά καταλύματα και ακτοπλοϊκές εταιρίες, όπως ορίζει η δημόσια πρόσκληση και πως η υποβολή των αιτήσεων γίνεται  από σήμερα, στις 30 Μαΐου 2023 έως τις 5 Ιουνίου 2023, ανεξάρτητα από τον ΑΦΜ τους.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.