Quantcast
Κοινωνικός Τουρισμός: Παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων - Ποιους αφορά - enikonomia.gr
share

Κοινωνικός Τουρισμός: Παρατείνεται η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων – Ποιους αφορά

δημοσιεύτηκε:

Παρατείνεται  η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων των τουριστικών καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών εταιρειών για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ΔΥΠΑ 2022-2023.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΔΥΠΑ , έως την Κυριακή 3 Ιουλίου και ώρα 23:59, μπορούν οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής στο Μητρώο Παρόχων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 2022-2023, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης:
https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/apozemioseis-kai-parokhes/parohoi-tourismou

Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Αποζημιώσεις και παροχές → Πάροχοι κοινωνικού τουρισμού

Οι τιμές επιδότησης

τουρισμός

Οι φετινές αυξημένες τιμές επιδότησης αφορούν σε όλες τις κατηγορίες καταλυμάτων (5-12% σε ξενοδοχεία και 3-8% σε ενοικιαζόμενα δωμάτια), ώστε να καλυφθεί το αυξημένο κόστος και να εξασφαλιστεί μεγάλη συμμετοχή.

Επιπλέον, για τον μήνα αιχμής Αύγουστο προβλέπεται αύξηση της επιδότησης κατά 20% όπως και πέρυσι, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή των τουριστικών επιχειρήσεων τη συγκεκριμένη περίοδο. Η αύξηση θα ισχύει για όλο το χρόνο για τα καταλύματα της Βόρειας Εύβοιας και της Σάμου. Εκτός από τη διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η συμμετοχή της γενικής κατηγορίας των δικαιούχων ανέρχεται σε 25%, των πολυτέκνων σε 20%, ενώ για ΑμεΑ τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
διατίθενται δωρεάν.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.dypa.gov.gr/koinonikos-toyrismos

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.