Quantcast
Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι: Ελεύθερη σήμερα και αύριο η είσοδος - Δείτε τις ώρες - enikonomia.gr
share

Μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι: Ελεύθερη σήμερα και αύριο η είσοδος – Δείτε τις ώρες

δημοσιεύτηκε:

Ελεύθερη είναι η είσοδος σήμερα στα μουσεία και σε αρχαιολογικούς χώρους της χώρας για το κοινό, στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022 . Μερικά από αυτά είναι τα εξής:

  • Μουσείο Ακρόπολης

μουσεία

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του  www.theacropolismuseum.gr το Μουσείο θα είναι ανοιχτό από τις 8 π.μ έως τις 8 μμ  με ελεύθερη είσοδο. Η φετινή θεματική είναι «Η δύναμη των μουσείων» και επικεντρώνεται στη βιωσιμότητα, στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής μέσω της εκπαίδευσης, καθώς και στην καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες και την προσβασιμότητα. Με αυτή την ευκαιρία, το Μουσείο θα προσφέρει στους ενήλικους επισκέπτες του δύο νέες παρουσιάσεις με θέμα «Κρυφές ιστορίες διασποράς» και «Ψηφιακό Μουσείο Ακρόπολης. Νέες διαδραστικές εφαρμογές», ενώ θα διαθέτει για τις οικογένειες το νέο έντυπο «Τα γλυπτά του Παρθενώνα. 6 μικρές ιστορίες χωρισμού».

  • Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

μουσεία

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα  www.namuseum.gr  ,  σήμερα και αύριο,  19 Μαΐου 2022 το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022 με εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνοδευόμενο από εργαστήριο σε ομάδα προσφύγων, εκπαιδευτικές διαδικτυακές δράσεις για μαθητές Α΄Θμιας Εκπαίδευσης, θεματικές περιηγήσεις στο Μουσείο και ψηφιακές εικονικές περιηγήσεις για εμποδιζόμενα κινητικά άτομα ή άτομα με προβλήματα ακοής.

  • Μουσείο Μπενάκη

μουσεία

Μέχρι τις 6μμ θα είναι ελεύθερη η  είσοδος στα κτίρια του Μουσείου Μπενάκη (Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού και Πινακοθήκη Γκίκα) για το κοινό. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα  www.benaki.org , με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2022, το Τμήμα Εκπαίδευσης του Μουσείου Μπενάκη εκπληρώνει ένα σταθερό του όνειρο, που στους πρόσφατους καιρούς έγινε ανάγκη επιτακτική: Να συνδεθεί ζωντανά και απευθείας, χωρίς ενδιάμεσους, με απομακρυσμένα σχολεία της ελληνικής περιφέρειας, προσφέροντας τα προγράμματά του σε μαθητές που δεν επισκέπτονται εύκολα τους φυσικούς του χώρους.

  • Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

μουσεία

Ελεύθερη θα είναι η είσοδος από τις 11 π.μ έως τις  10 μμ στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης για το κοινό.  Σύμφωνα με την ιστοσελίδα  www.emst.gr , θα πραγματοποιηθούν και δωρεάν ξεναγήσεις.

Διαβάστε αναλυτικά, το  πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Τμήματος του ICOM εδώ

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.