Quantcast
Νέα ευρωπαϊκή έρευνα: Πόσοι θα ταξιδέψουν μέσα στο επόμενο εξάμηνο- Τι δείχνουν τα στοιχεία για την Ελλάδα - enikonomia.gr
share

Νέα ευρωπαϊκή έρευνα: Πόσοι θα ταξιδέψουν μέσα στο επόμενο εξάμηνο- Τι δείχνουν τα στοιχεία για την Ελλάδα

δημοσιεύτηκε:

Έτοιμο να ταξιδέψει μέσα στο επόμενο εξάμηνο δηλώνει το 70% των Ευρωπαίων πολιτών, εκ των οποίων σχεδόν 4 στους 5 έως τον Σεπτέμβριο, όπως αυτό προκύπτει από σχετικά στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα η European Travel Comission .
“Οι ελληνικοί προορισμοί και οι επιχειρήσεις αν θέλουν να παραμείνουν διεθνώς ανταγωνιστικοί και σχετικοί με τις προτιμήσεις των καταναλωτών στο υψηλότερο επίπεδο θα πρέπει να κινηθούν πολύ γρήγορα και να καλύψουν το χαμένο έδαφος ” εκτιμά ο γενικός διευθυντής της Mindhaus που πραγματοποιεί κυλιόμενες έρευνες μεταξύ του ευρωπαϊκού πληθυσμού για λογαριασμού της European Travel Comission.Οι αλλαγές στις προτιμήσεις ταξιδιού των καταναλωτών μετά την πανδημία έχουν ήδη γίνει εμφανείς συμπεριλαμβανομένης μιας μεγαλύτερης ανησυχίας για τη προσωπική ευημερία , την ποιότητα του αέρα και τις ανθρωπογενείς περιβαλλοντικές επιπτώσεις.
“To πλεονέκτημα της ενσωμάτωσης στοιχείων αειφορίας αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο στον τομέα του τουρισμού. Μια βιώσιμη προσέγγιση για την τουριστική ανάπτυξη αποτελεί μεγάλη ευκαιρία. Όχι μόνο οι προορισμοί μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα του περιβάλλοντος και να διατηρήσουν τους φυσικούς πόρους αλλά μπορούν επίσης να αυξήσουν τα οφέλη του τουρισμού για τους ντόπιους και να προστατεύσουν τον πολιτισμό και την κληρονομιά προσφέροντας παράλληλα ένα προϊόν που έχει όλο και μεγαλύτερη ζήτηση ” υπογραμμίζει ο διευθύνων σύμβουλος της European Travel Commission ,Eduardo Santander.
Παράλληλα, όμως η υγειονομική κρίση του COVID-19 δημιουργεί και περιβαλλοντικές προκλήσεις: μόλις το 19% προτίθεται να εγκαταλείψει τα προϊόντα μιας χρήσης (είτε αυτά αφορούν τρόφιμα είτε προϊόντα προσωπικής φροντίδας) κατά τη διάρκεια των ταξιδιών δείχνοντας μεγάλη οπισθοδρόμηση σε ότι αφορά την εφαρμογή της οδηγίας 2019/204 για τα πλαστικά μιας χρήσης , όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά διεθνώς. “Το κράτος θα πρέπει να υποστηρίξει ξενοδοχειακές μονάδες που υιοθετούν και προωθούν plastic -free πολιτικές και πρακτικές κυκλικής οικονομίας. Στο εξωτερικό τέτοιες δράσεις και υλοποιούνται εδώ και χρόνια, χαρακτηριστικό παράδειγμα το πρόγραμμα Cork2 από την εταιρεία NH hotels η οποία επαναχρησιμοποίησε 2.000 κιλά φελλών από μπουκάλια που συνέλεξε σε 77 καταλύματα της ως μονωτικό υλικό για 8.000 μ2 τοίχων και δαπέδων σε ανακαινίσεις και νέες κατασκευές .Στην Ελλάδα όμως συζητάμε για τη διαχείριση των οργανικών αποβλήτων” σημειώνει ο επικεφαλής της Mindhaus.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα Καθημερινή

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.