Quantcast
Φθηνές διακοπές: Τέσσερις ερωτήσεις-απαντήσεις – ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Φθηνές διακοπές: Τέσσερις ερωτήσεις-απαντήσεις – ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Νέες πληροφορίες για το πώς μπορούν οι πολίτες να κάνουν φέτος  φθηνές διακοπές  στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού.

Για το θέμα αυτό μίλησε ο   διοικητής  του πρώην του  ΟΑΕΔ και της νυν Δημόσιας  Υπηρεσίας  Απασχόλησης , Σπύρος Πρωτοψάλτης.  Όπως είπε ” το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ξεκινά 1η Αυγούστου και διαρκεί μέχρι 31 Ιουλίου του επόμενου έτους .Όσοι έχουν στα χέρια τους επιταγές του προγράμματος 2021-2022  θα  πρέπει να σπεύσουν να τις χρησιμοποιήσουν μέχρι τέλος του Ιουλίου διότι από 1η Αυγούστου δεν θα μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν γιατί θα βγουν οι νέες επιταγές”.
Στην συνέχεια  κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις  δημοσιογράφου της ΕΡΤ σχετικά με το πρόγραμμα Κοινωνικός Τουρισμός Για Όλους .Αναλυτικά

Όποιος είχε λάβει πέρυσι voucher  για το πρόγραμμα αυτό μπορεί να  λάβει και φέτος;

” Oι  ΑμεΑ μπορούν να πάρουν κάθε χρόνο αλλά και οι  κανονικοί  δικαιούχοι χρόνο παρά χρόνο. Δηλαδή όσοι είχαν πάρει για το 2021, 2022 θα πρέπει να περιμένουν μια χρονιά και να λάβουν  το μεθεπόμενο έτος voucher ” , απάντησε ο κ Ψάλτης

Ποιοι μπορούν να μπουν στο συγκεκριμένο  πρόγραμμα;

” Στο  συγκεκριμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού μπορούν να μπουν  και άνεργοι και εργαζόμενοι που  είχαν τουλάχιστον 50 ημέρες εργασίας ασφαλισμένες  στον ΕΦΚΑ  το προηγούμενο έτος, δηλαδή το 2021 ή  έλαβαν 50 ημέρες από την ειδική παροχή προστασίας μητρότητας του ΟΑΕΔ, ή  έλαβαν 50 ημέρες επιδότηση ανεργίας, ή είχαν ένα συνδυασμό όλων των παραπάνω”, απάντησε ο κ.Ψάλτης

Τι παρέχει το πρόγραμμα αυτό;

” Το πρόγραμμα αυτό παρέχει έξι διανυκτερεύσεις με πολύ μικρή ιδιωτική συμμετοχή, σε τουριστικά καταλύματα και ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα.  Για τη Λέσβο, τη Λέρο, τη Σάμο, τη Χίο, την Κω και τον Έβρο, δέκα διανυκτερεύσεις χωρίς καμία ιδιωτική συμμετοχή και επίσης περιλαμβάνει σημαντικές εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Είναι ένα πρόγραμμα που υλοποιείται κάθε χρόνο χωρίς προβλήματα, έχει πολύ μεγάλη επιτυχία, εδώ και μία δεκαετία το τρέχει ο πρώην ΟΑΕΔ και νυν Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης”, απάντησε.

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το πρόγραμμα;

“Θα ανοίξει η πλατφόρμα καλώς εχόντων των προγραμμάτων  τέλη Μαΐου με  αρχές Ιουνίου.  H αλήθεια είναι ότι είχαμε ένα απρόσμενο “δώρο”, αύξησε ο αρμόδιος υπουργός τον προϋπολογισμό του προγράμματος,  από 30 εκατ. ευρώ σε 35 εκατ. Οπότε τώρα θα κάνουμε μία τροποποίηση του προγράμματος την ερχόμενη εβδομάδα στο Δ.Σ για να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα 35 εκατ .ευρώ”.

“Ένα πράγμα που κάναμε πέρυσι  -που δούλεψε πάρα πολύ ήταν ότι δώσαμε  20% περισσότερο στους παρόχους, στα ξενοδοχεία δηλαδή, στην επιδότηση το μήνα Αύγουστο. Γιατί ενώ προσπαθούμε να κάνουμε το πρόγραμμα 12μηνης διάρκειας και να χρησιμοποιούν τις  επιταγές όλο το χρόνο οι άνθρωποι , δυστυχώς οι περισσότεροι πάνε διακοπές κυρίως τον Αύγουστο. Οπότε  για να υπάρχει προσφορά – διαθέσιμα καταλύματα- αυξήσαμε την επιδότηση  20% τον Αύγουστο, πήγε πολύ καλά αυτό. Θα το επαναλάβουμε και φέτος”, συμπλήρωσε.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.