Quantcast
ΣΕΤΕ: Υψηλότερη η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα το 2016 - enikonomia.gr
share

ΣΕΤΕ: Υψηλότερη η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα το 2016

δημοσιεύτηκε:

Υψηλότερη αναμένεται να είναι η τουριστική κίνηση στην Ελλάδα το 2016, σύμφωνα με εκτιμήσεις τουριστικών παραγόντων οι οποίοι συναντήθηκαν με τον Γιάννη Δραγασάκη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης με αντιπροσωπεία του ΣΕΤΕ συζητήθηκαν επίσης οι προοπτικές του τουρισμού στην Ελλάδα.

Παράλληλα, τέθηκαν τα θέματα όπως: η μείωση του κόστους δανειοδότησης των επιχειρήσεων, η ανάγκη για αύξηση της χορηγούμενης ρευστότητας προς την οικονομία, η αντιμετώπιση του φαινομένου της φοροδιαφυγής και της φοροκλοπής, το χωροταξικό πλαίσιο για τον τουρισμό και η ενίσχυση των επενδύσεων.

Μάλιστα ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης επεσήμανε ότι: «Η ανοδική πορεία της τουριστικής κίνησης είναι θετικό γεγονός αλλά δεν πρέπει να μας οδηγεί σε επανάπαυση και εφησυχασμό καθώς οφείλεται και σε ευνοϊκούς συγκυριακούς παράγοντες. Για το λόγο αυτό απαιτείται να τεθούν οι στέρεες βάσεις για τη μακροχρόνια ανάπτυξη και βιωσιμότητα του τουριστικού κλάδου με όρους οικονομικούς, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς».

Και συνέχισε λέγοντας ότι: «Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και ειδικότερα η αύξηση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης καθώς μπορεί να οδηγήσει σε ελάφρυνση και δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών».

Ακόμη ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης αναφερόμενος στη ρευστότητα της οικονομίας της Ελλάδας, επισήμανε πως: «Μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης η κατάσταση αναμένεται, σταδιακά, να βελτιωθεί. Αυτό όμως δεν αρκεί καθώς για την ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας απαιτούνται συντονισμένες ενέργειες από την κυβέρνηση, τις τράπεζες και τους παραγωγικούς φορείς».   

Επίσης, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν συναντήσεις του ΣΕΤΕ με τους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να συζητηθούν περαιτέρω τα ειδικότερα θέματα που απασχολούν τον κλάδο…

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.