Quantcast
Τι λέει ο ξένος Τύπος για το ρεκόρ τουριστικών εσόδων της Ελλάδας - enikonomia.gr
share

Τι λέει ο ξένος Τύπος για το ρεκόρ τουριστικών εσόδων της Ελλάδας

δημοσιεύτηκε:

Για το ρεκόρ τουριστικών εσόδων που καταγράφει φέτος η Ελλάδα κάνουν λόγο δημοσιεύματα από διεθνή δίκτυα ενημέρωσης, όπως το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων,  η Le Figaro αλλά και το γερμανικό Der Spiegel.

Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Le Figaro και το γερμανικό Der Spiegel επικαλούνται στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ για τα έσοδα Αυγούστου και υπογραμμίζουν ότι παρά τις δυσκολίες που έφερε εφέτος ο πόλεμος στην Ουκρανία, η ακρίβεια και ο πληθωρισμός, εντούτοις η Ελλάδα κατάφερε να αυξήσει τις ταξιδιωτικές εισπράξεις ακόμα και σε σύγκριση με το 2019 που ήταν χρονιά-ρεκόρ.

Αναλυτικά, επισημαίνουν πως τα έσοδα που έφερε φέτος τον Αύγουστο ο τουρισμός στη χώρα ήταν αυξημένα κατά 23,4% στα καταλύματα σε σχέση με το 2019, ενώ στα καταστήματα εστίασης η αντίστοιχη αύξηση έφτασε το 13,6%.

Οι δηλώσεις Κικίλια και Ρέτσου

Στα ρεπορτάζ γίνεται αναφορά και σε δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Τουρισμού Βασίλη Κικίλια, που τόνισε ότι τα ταξιδιωτικά έσοδα ενισχύουν τη μέση ελληνική οικογένεια και την εθνική οικονομία, καθώς και του Προέδρου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιάννη Ρέτσου που  εκτιμά ότι οι φετινές τουριστικές εισπράξεις θα ξεπεράσουν τις αντίστοιχες του 2019 και θα  αντισταθμιστούν οι απώλειες των 2 χρόνων πανδημίας.

«Το 2019 είναι έτος αναφοράς για τον ελληνικό τουρισμό με αριθμό ρεκόρ 33 εκ. τουριστών, γεγονός που είχε συμβάλει σημαντικά στην ανάκαμψη της οικονομίας, μετά από μια δεκαετία κρίσης χρέους (2009-2018), καθώς ο τουρισμός είναι η «μηχανή» της οικονομίας της χώρας, συμβάλλοντας στο 1/4 του ΑΕΠ. Η Ελλάδα, χτυπημένη από υψηλό πληθωρισμό, όπως πολλές ευρωπαϊκές χώρες, προβλέπει ανάπτυξη 5,3% φέτος και 2,1% για το 2023, σύμφωνα με το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού»  ανέφερε χαρακτηριστικά η Le Figaro, ενώ το Der Spigel συμπλήρωσε  ότι οι ταξιδιώτες από τη Γερμανία αποτελούν «ομάδα» στόχο για το χειμερινό τουρισμό στην Ελλάδα.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.