Quantcast
Τουρισμός για Όλους: Διευκρινίσεις για τη χρήση της ψηφιακής κάρτας - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα - enikonomia.gr
share

Τουρισμός για Όλους: Διευκρινίσεις για τη χρήση της ψηφιακής κάρτας – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

δημοσιεύτηκε:

Διευκρινίσεις για τον τρόπο που θα χρησιμοποιήσουν την άυλη, ψηφιακή κάρτα οι δικαιούχοι του προγράμματος “Τουρισμός για Όλους” έδωσε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας σε άρθρο του στην εφημερίδα «Παρόν της Κυριακής».

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας  “Στις αρχές της άνοιξης συζήτησα αυτό το θέμα με τον πρωθυπουργό και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενέκρινε μια σημαντική αύξηση στο κονδύλι του υπουργείου για τον κοινωνικό τουρισμό. ‘Αλλωστε, η κυβέρνησή μας αυτά τα τρία χρόνια διακυβέρνησης αποδεικνύει στην πράξη ότι είναι δίπλα στους ευάλωτους, σε αυτούς που δεν έχουν, που δεν μπορούν.  Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, προχωρήσαμε σε 4 καίριες παρεμβάσεις:

  • Πρώτον, αυξήσαμε τον προϋπολογισμό του προγράμματός μας «Τουρισμός για Όλους» κατά 50%. Δώσαμε, δηλαδή, επιπλέον 10 εκατομμύρια ευρώ, με το συνολικό ποσό πλέον να ανέρχεται στα 30 εκατομμύρια για το 2022.
  • Δεύτερον, μαζί την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, εξασφαλίσαμε την επέκταση του προγράμματος για τα επόμενα τρία χρόνια.
  • Τρίτον, αυξήσαμε το ποσό που θα λάβει ο κάθε ένας από τους 200.000 δικαιούχους, στα 150 ευρώ, από τα 120 που ήταν μέχρι σήμερα.
  • Και τέταρτον και πολύ βασικό, ανασχεδιάσαμε το πρόγραμμα ως προς τη μορφή και τη δομή του, έτσι ώστε οι δικαιούχοι να μπορούν κάνουν χρήση του προγράμματος με ένα voucher χωρίς να ταλαιπωρηθούν καθόλου με γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Η ψηφιακή πλατφόρμα θα ανοίξει εντός του Ιουνίου και οι συμπολίτες μας θα μπορούν να χρησιμοποιούν την άυλη, ψηφιακή κάρτα από την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του έτους, παντού και χωρίς περιορισμούς: Στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, στη διαμονή αλλά και στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος”.

Τουρισμός για όλους

“Επίσης, και φέτος συνεχίζουμε το πρόγραμμα του Κοινωνικού Τουρισμού, το οποίο είναι αυξημένο κατά 5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έχουμε προβλέψει και ειδικό pass για τη βόρεια Εύβοια και τη Σάμο. Επομένως, διαθέτουμε συνολικά περισσότερα από 70 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να ενισχύσουμε τον εγχώριο τουρισμό και να δώσουμε τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας και παράλληλα στηρίζουμε τις περιοχές που έχουν πληγεί. Είμαστε πάντα δίπλα στον κάθε Έλληνα πολίτη που βρίσκεται σε ανάγκη, πλάι σε κάθε συμπολίτη μας που δοκιμάζεται. Και αυτό το αποδεικνύουμε και στον τουρισμό”, πρόσθεσε.

“Κοινωνικός Τουρισμός”: Τι ισχύει έως τώρα για το πρόγραμμα

τουρισμός

Οι  δικαιούχοι του προγράμματος  είναι εργαζόμενοι και άνεργοι που το προηγούμενο έτος από την έναρξη του προγράμματος:

α. πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ με εισφορές υπέρ του καταργηθέντος Οργανισμού Εργατικής Εστίας ή

β. έλαβαν από τον ΟΑΕΔ 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή

γ. έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών (50 ημερήσια επιδόματα) ή

δ. συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω (ημέρες εργασίας, ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και επιδότησης ανεργίας) ή

είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων.

 Τα voucher Κοινωνικού  Τουρισμού  2021-2022 

Όσοι έχουν ακόμα στα χέρια τους voucher  του προγράμματος Κοινωνικoύ Τουρισμού  2021-2022 θα πρέπει να τα  εξαργυρώσουν έως τις 31 Ιουλίου 2022, διότι μετά από αυτή την ημερομηνία η επιταγή θα καταργηθεί καθώς θα εκδοθούν τα  νέα για το επόμενο πρόγραμμα.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.