Quantcast
Τουριστικά Γραφεία στην Ελλάδα: Στα σκαριά η δημιουργία Εγγυοδοτικού Ταμείου - Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις κρατήσεις εξωτερικού - enikonomia.gr
share

Τουριστικά Γραφεία στην Ελλάδα: Στα σκαριά η δημιουργία Εγγυοδοτικού Ταμείου – Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις κρατήσεις εξωτερικού

δημοσιεύτηκε:

Στα σκαριά βρίσκεται η δημιουργία Εγγυοδοτικού Ταμείου από τα Τουριστικά Γραφεία στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ταξιδιωτικών Γραφείων, Λύσανδρος Τσιλίδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η FedHatta βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το ευρωπαϊκό όργανο για τη δημιουργία Εγγυοδοτικού Ταμείου, το οποίο θα είναι αντίστοιχο με το γερμανικό, το ολλανδικό, το σκανδιναβικό κλπ, με γνώμονα την προστασία του ταξιδιώτη. Μάλιστα αυτό θα γίνει στην Ελλάδα και θα καθοριστεί στη διάρκεια του συνεδρίου της ECTTA που θα γίνει 27 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

Και τονίζει πως είναι ξεκάθαρο πως ο κόσμος εμπιστεύεται τα ταξιδιωτικά γραφείο γιατί είναι υπεύθυνα και υπογράφουν σύμβαση για τις πωλήσεις, όπως προβλέπει το ευρωπαϊκό προεδρικό διάταγμα για την προστασία του καταναλωτή. Τα γραφεία είναι υποχρεωμένα από το ευρωπαϊκό προεδρικό διάταγμα να φροντίσουν τον επαναπατρισμό των ταξιδιωτών, όταν αυτό παραστεί αναγκαίο και την ίδια στιγμή, έχουν κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας.

Για την ταξιδιωτική κίνηση

Με πολύ θετικούς ρυθμούς και με τάση σταθεροποίησης, εξελίσσεται η ταξιδιωτική κίνηση των Ελλήνων για διακοπές αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, με τη ζήτηση και τα ταξίδια να αναμένεται να κορυφωθούν μέσα στον Αύγουστο. Οι εκτιμήσεις των ελληνικών τουριστικών γραφείων είναι ότι ο Αύγουστος θα κινηθεί σε πολύ καλύτερα επίπεδα έναντι του Ιουνίου και του Ιουλίου και, σε γενικές γραμμές, αναμένεται να διαμορφωθεί στο +20% σε σύγκριση με το 2022. Ωστόσο, όπως τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ταξιδιωτικών Γραφείων Λύσανδρος Τσιλίδης, ο κλάδος θα είναι πολύ ικανοποιημένος αν πιάσει τα περυσινά οικονομικά μεγέθη, καθώς όπως εξηγεί, η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τα ευρωπαϊκά αλλά και τα ελληνικά νοικοκυριά.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.