Quantcast
Τουριστικές επενδύσεις 260 εκατ. στη Χαλκιδική - enikonomia.gr
share

Τουριστικές επενδύσεις 260 εκατ. στη Χαλκιδική

δημοσιεύτηκε:

Της Εύας Οικονομάκη

 

Ενα 5άστερο boutique ξενοδοχείο προτίθεται να αναπτύξει μεγάλη εταιρεία ρωσικών συμφερόντων στη Νικήτη της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikonomia.gr τις προηγούμενες ημέρες η εταιρεία πραγματοποίησε εξαγορά 12 στρεμμάτων που ανήκουν στο camping «Μύλος» στη Σιθωνία και πρόκειται να προχωρήσει άμεσα σε επένδυση ύψους 30 εκατ. ευρώ.

 

Τρεις μονάδες σε εξέλιξη


Η περιοχή της Χαλκιδικής αποτελεί εδώ και καιρό, πόλο έλξης για τους επενδυτές αφού άλλα τρία ξενοδοχειακά συγκροτήματα βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η ανακατασκευή του τελευταίου αποκτήματος της ξενοδοχειακής αλυσίδας Ikos Resort, μία επένδυση η οποία θα ανέλθει στα 40 εκατ. ευρώ. Το ξενοδοχείο Ikos Olivia προγραμματίζεται να λειτουργήσει τον Μάιο του 2015 και θα διαθέτει 136 πολυτελή δωμάτια και 159 σουίτες.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται στο Παλιούρι, στην περιοχή Κάνιστρο, επένδυση ύψους 150 εκατ. ευρώ από τη ρωσικών συμφερόντων εταιρεία Med Sea Health. Η εταιρεία κατασκευάζει μία βιοκλιματική πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα 640 κλινών, η οποία θα λειτουργήσει την άνοιξη του 2016 και μεταξύ άλλων τη δημιουργία υδροθεραπευτηρίου, τουριστικού λιμένα και περισσότερες από 100 τουριστικές βίλες.

Μία ακόμη επένδυση ύψους 40 εκατ. ευρώ από τον ξενοδοχειακό όμιλο Blue Lagoon αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή στις Καλύβες Χαλκιδικής. Ο όμιλος κατασκευάζει την 5άστερη μονάδα Blue Lagoon Princess, δυναμικότητας 250 δωματίων, η οποία αναμένεται να λειτουργήσει τον Μάιο του 2015.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.