Quantcast
Επικουρικές συντάξεις: Έρχονται νέες πληρωμές - Τι είπε ο Χατζηδάκης για τις παράλληλες - enikonomia.gr
share

Επικουρικές συντάξεις: Έρχονται νέες πληρωμές – Τι είπε ο Χατζηδάκης για τις παράλληλες

δημοσιεύτηκε:

Έρχονται νέες πληρωμές επικουρικών συντάξεων. « Πάνω από 25 χιλιάδες ασφαλισμένοι των οποίων η επικουρική τους σύνταξη βγήκε τον Φεβρουάριο και δεν πληρώθηκαν τον περασμένο μήνα θα πληρωθούν στην πλειονότητα τους στο τέλος Μαρτίου και κάποιοι μέσα στον Απρίλιο » είπε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ.

« Οι άνθρωποι αυτοί στην συντριπτική τους πλειονότητα έχουν αντιμετωπίσει το θέμα τους με τη έννοια ότι έχει ήδη βγει η σύνταξη τους και προφανώς και τα αναδρομικά. Αλλά θα πρέπει να περιμένουν τέλος Μαρτίου ή κάποια στιγμή μέσα στον Απρίλιο για να γίνει η κανονική πληρωμή » πρόσθεσε. Επίσης μίλησε και για τους ασφαλισμένους που έλαβαν τις προκαταβολές των επικουρικών συντάξεων. « Οι ασφαλισμένοι που πήραν τις προκαταβολές των επικουρικών συντάξεων θα δουν σε λίγους μήνες να παίρνουν και τη κανονική τους σύνταξη.  Γιατί τώρα προχωράει πολύ πιο γρήγορα η επεξεργασία καθώς έχει περιοριστεί και ο αριθμός των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων » τόνισε.

Για τις παράλληλες συντάξεις

Τέλος μίλησε και για τις παράλληλες συντάξεις. « Μένει το ζήτημα το λεγόμενο των παράλληλων συντάξεων. Δηλαδή για παράδειγμα γιατρός του Δημοσίου που πρέπει να πάρει μια προσαύξηση της σύνταξης του  από το ΤΣΑΥ. Μέχρι το τέλος Μαρτίου υπολογίζουμε ότι θα εκδοθούν 4 χιλιάδες τέτοιες συντάξεις .Εδώ οι αριθμοί είναι πολύ μικρότεροι .Οι αιτήσεις που έχουν  υποβληθεί είναι 15 χιλιάδες »

«Κλείνουμε και το θέμα των επικουρικών  και είμαστε στην φάση που ξεκινάει η γρήγορη  και η αποφασιστική αντιμετώπιση του ζητήματος των προσαυξήσεων στις συντάξεις των παράλληλων συντάξεων»  σημείωσε μεταξύ άλλων.

 

.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.