Quantcast
ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Επένδυση 150 εκατ. ευρώ στα Οινόφυτα - enikonomia.gr
share

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Επένδυση 150 εκατ. ευρώ στα Οινόφυτα

δημοσιεύτηκε:

Σε μια μεγάλη βιομηχανική επένδυση στα Οινόφυτα, που θα την καταστήσει ως μια από τις κορυφαίες εταιρείες παραγωγούς φύλλων αλουμινίου μεγάλου πλάτους στην Ευρώπη προχωρά η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ.

Η εισηγμένη βιομηχανία υπέγραψε σύμβαση με τη γερμανική SMS group GmbH για την προμήθεια ενός νέου τετραπλού θερμού ελάστρου αλουμινίου (four-stand tandem aluminium hot finishing mill) για την παραγωγική της μονάδα στα Οινόφυτα Βοιωτίας.

Η παραγγελία αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο επενδυτικό πρόγραμμα των 150 εκατ. Ευρώ για τεχνολογικό εξοπλισμό και υποδομές, που έχει ανακοινωθεί από την εταιρεία στο πλαίσιο της υπογραφής της δανειακής σύμβασης με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στις 22 Δεκεμβρίου 2017 για τη χρηματοδότησή της.

Η επένδυση αυτή αντιπροσωπεύει την πρώτη φάση υλοποίησης του πενταετούς πλάνου της εταιρείας για τον υπερδιπλασιασμό της παραγωγικής δυναμικότητας προϊόντων έλασης αλουμινίου.

Οπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία, με το νέο θερμό έλαστρο tandem, το εύρος της θερμής έλασης θα κυμαίνεται από 1.8 mm έως 12.7 mm σε πάχος και μέχρι 2.6 m σε πλάτος, και θα εξασφαλίσει τη θέση της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ως ενός από τους κορυφαίους παραγωγούς φύλλων αλουμινίου μεγάλου πλάτους στην Ευρώπη.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.