Quantcast
Ολοκληρώθηκε κατά τα δύο τρίτα ο TAP - enikonomia.gr
share

Ολοκληρώθηκε κατά τα δύο τρίτα ο TAP

δημοσιεύτηκε:

Κατά τα δύο τρίτα έχει ολοκληρωθεί το project του Διαδριατικού Αγωγού (TAP) , τόνισε σήμερα ο γενικός διευθυντής του έργου, Λούκα Σκιεπάτι, εκτιμώντας ότι ο αγωγός θα τεθεί σε λειτουργία το 2020.

«Το έργο είναι εντός χρονοδιαγράμματος. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα είναι σε λειτουργία το 2020» είπε ο Σκιεπάτι, στην συνάντηση για τον Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου, που πραγματοποιείται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.


Οι εταιρείες που συμμετέχουν σε αυτό έχουν καθαρίσει περίπου το 92% της διαδρομής σε Ελλάδα και Αλβανία, ενώ ήδη έχουν τοποθετηθεί στο έδαφος το 67% των σωλήνων. Όπως είπε έχουν παραδοθεί σε Ελλάδα, Αλβανία και Ιταλία το σύνολο των 55.000 σωλήνων.

O ΤAP, ο οποίος εξασφάλισε πρόσφατα χρηματοδότηση 1,5 δισ. ευρώ από την ΕΤΕπ, έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα δέκα σημαντικότερα ενεργειακά έργα, που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης παγκοσμίως και σε αυτόν έχει καθοριστική συμμετοχή η Ελλάδα, η Αλβανία, ενώ επιδιώκει να συνδεθεί η πΓΔΜ.

Θα συνδεθεί με τον αγωγό φυσικού αερίου Ανατολίας (TANAP) στα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα διέρχεται από τη Βόρεια Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική Θάλασσα για να καταλήξει στις ακτές της Νότιας Ιταλίας. Έχει μήκος 878 χλμ, εκ των οποίων τα 550 χλμ. επί ελληνικού εδάφους, και αρχική μεταφορική ικανότητα 10 δισ. κυβικά μέτρα ετησίως, με δυνατότητα αύξησης στα 20 δισ. κ.μ., εάν οι συνθήκες στην αγορά το επιτρέψουν.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.