Quantcast
ΟΤΕ: Τι προβλέπει για τους μισθούς η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας - enikonomia.gr
share

ΟΤΕ: Τι προβλέπει για τους μισθούς η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας

δημοσιεύτηκε:

Στην υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας στον ΟΤΕ προχώρησαν η διοίκηση του Ομίλου και των εκπροσώπων της ΟΜΕ-ΟΤΕ, έπειτα από πολύμηνες διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους του Ομίλου με τη νέα Σ.Σ.Ε. ο εισαγωγικός μισθός του νέου εργαζόμενου(πρόσληψη από 01/01/2015) διαμορφώνεται στα 793€ για το 2019, με την αύξηση κατά 2% το 2018 και επιπλέον 3% το 2019.

Για τους παλιούς εργαζόμενους (πρόσληψη μέχρι 31/12/2014) η αύξηση είναι 1% το 2018 και 0,5% το 2019 και διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας για όσο διαρκεί η Σύμβαση. Επίσης, προβλέπεται η ρήτρα επαναφοράς είτε με τη λήξη της Σύμβασης ή με καταγγελία των δύο μερών.

Παράλληλα, εναρμονίζονται τα εκτός έδρας για παλιούς και νέους καθώς και οι άδειες ασθενείας.

Τέλος, διασφαλίζονται όλες οι προηγούμενες παροχές από το 1982 έως σήμερα που είχαν κατοχυρωθεί με Συλλογικές Συμβάσεις

«Στους σημερινούς καιρούς όπου τίποτα δεν είναι δεδομένο όπως πολλοί θέλουν να παρουσιάζουν, η ΟΜΕ–ΟΤΕ για ακόμα μια φορά αναλαμβάνει το βάρος της ευθύνης να υπογράψει μια Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Πρόκειται για μια σύμβαση με την οποία οι εργαζόμενοι κατοχυρώνουν βασικά δικαιώματα και κατακτήσεις και βάζουν τις βάσεις για νέες διεκδικήσεις στο μέλλον με ρεαλισμό και αντικειμενικότητα αντιλαμβανόμενοι τη σύγχρονη πραγματικότητα ειδικότερα όπως αυτή διαμορφώνεται με το πέρασμα του πλειοψηφικού πακέτου στην DT, μετά και την πώληση του επιπλέον 5% του ΟΤΕ από το κράτος», αναφέρει η ηγεσία του συλλογικού οργάνου των εργαζομένων.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.