Quantcast
Στα 145,4 εκατ. ευρώ τα κέρδη της Folli Follie το 2014 - enikonomia.gr
share

Στα 145,4 εκατ. ευρώ τα κέρδη της Folli Follie το 2014

δημοσιεύτηκε:

Με καθαρά ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους 145,4 εκατ. ευρώ έκλεισε το 2014 για τον όμιλο Folli Follie. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών των συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων για το 2014 ανήλθε στο ποσό των 998,1 ευρώ εκατ. σε σχέση με 887,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013 αυξημένος κατά 12,5%.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, λόγω της απόσχισης του κλάδου ταξιδιωτικού εμπορίου και της πώλησης στην Dufry AG το 2013, τα αποτελέσματα δεν είναι συγκρίσιμα με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Όλοι οι επιχειρηματικοί τομείς του ομίλου παρουσιάζουν ενισχυμένη λειτουργική δραστηριότητα σε όλες τις αγορές που ο όμιλος δραστηριοποιείται.

Η βελτιωμένη λειτουργική δραστηριότητα σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς του ομίλου οδήγησε σε αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας που το 2014 ανήλθε στα 202,4 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 166,6 εκατ. ευρώ το 2013, μια αύξηση της τάξης του 21,5%. Το ενοποιημένο EBITDA ανήλθε στα 223 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 19,5%. Τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στα 145,4 εκατ. ευρώ.

Οικονομικά στοιχεία 2014 (Δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα με τα αντίστοιχα του 2013)

Οι πωλήσεις ανήλθαν στα 998,1 εκατ. ευρώ

Το μικτά κέρδη ανήλθαν στα 501,8 εκατ. ευρώ

Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν στα 202,4 εκατ. ευρώ

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στα 145,4 εκατ. ευρώ

Τέλος, το EBITDA ανήλθε στα 223 εκατ. ευρώ

Πωλήσεις ανά τομέα δραστηριότητας συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων

Όλοι οι επιχειρηματικοί τομείς του ομίλου παρουσίασαν ισχυρή λειτουργική δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα:

Ο κύκλος εργασιών του τομέα κόσμημα, ρολόι, αξεσουάρ, αυξήθηκε κατά 9,7% και ανήλθε στα 704,9 εκατ. ευρώ. To EBITDA του τομέα ανήλθε στα 196 εκατ. ευρώ, συγκρινόμενο με τα 171,4 εκατ. ευρώ το 2013, μια αύξηση της τάξης του 14,4%.

Ο κύκλος εργασιών του τομέα των πολυκαταστημάτων αυξήθηκε κατά 12,7% και ανήλθε στα 153,5 εκατ. ευρώ. Το EBITDA του τομέα ανήλθε στα 13 εκατ. ευρώ, αυξημένο σε σχέση με το 2013 κατά 35,4%.

Ο κύκλος εργασιών του τομέα χονδρικής/λιανικής ενδυμάτων και υποδημάτων αυξήθηκε κατά 28,7% και ανήλθε στα 136,9 εκατ. ευρώ. Το EBITDA του τομέα ανήλθε στα 15 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τα 10,4 εκατ. ευρώ το 2013.

Οι πωλήσεις για τους λοιπούς τομείς ανήλθαν στα 2,8 εκατ. ευρώ.

Ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου FF Group σημείωσε: «Ο όμιλος μας συνεχίζει τη θετική πορεία του, καταγράφοντας αυξημένες πωλήσεις και κερδοφορία σε όλους τους τομείς και τις αγορές που δραστηριοποιείται. Το 2014 παραμείναμε προσηλωμένοι στη βασική στρατηγική μας να αναπτύξουμε τα δικά μας brands (Folli Follie και Links of London), καθώς και να επεκταθούμε και σε νέες αγορές. Βασικός μας στόχος παραμένει η αύξηση της οργανικής κερδοφορίας, μέσω βελτιωμένων περιθωρίων και ελέγχου του κόστους, καθώς και ενίσχυσης των ταμειακών ροών.

Παραμένουμε αισιόδοξοι αναφορικά με τις προοπτικές του ομίλου, καθώς τα τελευταία χρόνια προχωρήσαμε σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται, για να το επιτύχουμε: Δημιουργήσαμε ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο λειτουργίας, αποκτήσαμε ισχυρούς επιχειρηματικούς συνεταίρους, ενισχύσαμε την κεφαλαιουχική διάρθρωση και ισχυροποιήσαμε την ρευστότητα, προκειμένου να την αξιοποιήσουμε, όταν και εφόσον παρουσιαστούν ευκαιρίες στις αγορές και στους κλάδους που δραστηριοποιούμαστε.

Παρά την αισιοδοξία μας, παρατηρούμε διαρκώς τις μεταβαλλόμενες συνθήκες στους κλάδους που δραστηριοποιούμαστε και παρακολουθούμε προσεκτικά το οικονομικό περιβάλλον στις αγορές που έχουμε παρουσία.

Παράλληλα, με τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες, βελτιστοποιούμε τόσο την οργανωτική όσο και τη διοικητική μας δομή, προκειμένου να μπορέσει να υποστηρίξει αποτελεσματικά το επόμενο στάδιο ανάπτυξης μας, ενώ παραμένουμε πάντα προσηλωμένοι στη δημιουργία περαιτέρω αξίας για τους μετόχους και τους εργαζομένους του ομίλου μας».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.