Quantcast
Σάλλας: Θα επιστρέψουμε στην κερδοφορία το 2016 - enikonomia.gr
share

Σάλλας: Θα επιστρέψουμε στην κερδοφορία το 2016

δημοσιεύτηκε:

Την εκτίμηση ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα επιστρέψει στην κερδοφορία το 2016 διατύπωσε σήμερα, ο  πρόεδρος της τράπεζας Μιχάλης Σάλλας.

Ειδικότερα, ο κ. Σάλλας εκτίμησε ότι η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) της τράπεζας, η οποία καταγράφεται τα δύο τελευταία τρίμηνα, θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν οι προβλέψεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πειραιώς, ο δείκτης των NPLs της τράπεζας αναμένεται να υποχωρήσει έως το 2018 σε κάτω του 17% επί του συνόλου των δανείων της τράπεζας.

Μάλιστα, ο τραπεζίτης προέβλεψε ότι η κτηματομεσιτική αγορά θα σταθεροποιηθεί, κάτι που θα βοηθήσει στη μείωση των NPLs και των προβλέψεων των τραπεζών.

Ο ίδιος τόνισε, πάντως, ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι κρίσιμη, ενώ αναμένεται να έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση των συνθηκών, ενώ επισήμανε, παράλληλα, πως η πλήρης άρση των capital controls και η επιστροφή μεγάλου μέρους των καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα θα χρειαστεί χρόνο.

Ως προς την αποχώρηση της τράπεζας από την κυπριακή αγορά, ο κ. Σάλλας φέρεται να υποστήριξε πως έως τα μέσα του καλοκαιριού θα έχει ολοκληρωθεί η πώληση της θυγατρικής στην Κύπρο και η αποχώρηση της Τράπεζας Πειραιώς από τη χώρα.

Ο κ. Σάλλας τόνισε ότι η τράπεζα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τον έλεγχο του SSM, εποπτικού μηχανισμού της ΕΚΤ, στην ανακεφαλαιοποίησή της.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.