Quantcast
Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου για τους εργαζόμενους τις Κυριακές- ΒΙΝΤΕΟ - enikonomia.gr
share

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου για τους εργαζόμενους τις Κυριακές- ΒΙΝΤΕΟ

δημοσιεύτηκε:

Για την καθιέρωση της ρύθμισης λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις έκανε λόγο στην ομιλία του στη Βουλή ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους εργαζομένους και όπως είπε θα ενταθούν οι προσπάθειες για την προστασία των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

“Κατανοώ τις αντιδράσεις τους για την προτεινόμενη ρύθμιση των Κυριακών και γνωρίζω καλά ότι όσες Κυριακές λειτουργούν οι εμπορικές επιχειρήσεις, παρατηρούνται σε ορισμένες αυξημένα κρούσματα παραβίασης των εργασιακών δικαιωμάτων. Βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα φαινόμενα αυτά” υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημητρίου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η αύξηση των εργάσιμων Κυριακών αποτέλεσε βασικό σημείο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές στα πλαίσια της δεύτερης αξιολόγησης και δεσμεύθηκε πως οι προσπάθειες για την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων θα ενταθούν ώστε “όποιο αναπτυξιακό αποτέλεσμα προκύψει από αυτό το μέτρο να μην επέλθει εις βάρος των εργαζομένων”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.