Quantcast
Mεγάλος: Αισιόδοξος για επίτευξη του στόχου των NPES και την επιστροφή καταθέσεων - enikonomia.gr
share

Mεγάλος: Αισιόδοξος για επίτευξη του στόχου των NPES και την επιστροφή καταθέσεων

δημοσιεύτηκε:

Aισιόδοξος για την πορεία του τραπεζικού κλάδου και της ευρύτερης οικονομίας δηλώνει ο CEO της Πειραιώς κ. Χρήστος Μεγάλου, τονίζοντας ότι η ανάκαμψη των τραπεζών θα συνεχιστεί και το 2018.

Παράλληλα, ο κ. Μεγάλου εκτιμά ότι το δ’ τρίμηνο του 2017 θα συνεχιστεί και η τάση αύξησης των καταθέσεων στις ελληνικές τράπεζες, με το 30% των νέων αυτών καταθέσεων να καταλήγουν στην Τράπεζα Πειραιώς.

Για τις καταθέσεις, συγκεκριμένα, ο CEO της Τράπεζας Πειραιώς τόνισε ότι η βελτίωση της εικόνας θα συνεχιστεί και το 2018, με στόχο την αύξηση των νέων καταθέσεων κατά 5-7 δισ. ευρώ.

Επιβεβαιώνοντας, δε, τις εκτιμήσεις που διατυπώνονται το τελευταίο διάστημα, ο κ. Μεγάλου ανέφερε ότι εκτιμάται πως κάποιες τράπεζες θα έχουν θετική πιστωτική επέκταση τα επόμενα τρίμηνα.

Αναφερόμενος, τέλος, στο φλέγον θέμα των Μη Εξυπηρετούμενων Ανοιγμάτων (NPEs), ο κ. Μεγάλου είπε ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα προχωρήσει στην πώληση δύο «πακέτων», συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ. Από αυτά, το πρώτο πακέτο, ύψους 1,5 δισ. ευρώ, αφορά κόκκινα καταναλωτικά δάνεια και το δεύτερο, ύψους επίσης 1,5 δισ. ευρώ, αφορά κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.