Quantcast
To deal Deutsche Boerse - LSE φοβίζει τους ανταγωνιστές - enikonomia.gr
share

To deal Deutsche Boerse – LSE φοβίζει τους ανταγωνιστές

δημοσιεύτηκε:

Η σχεδιαζόμενη συγχώνευση ύψους 30 δισ. δολαρίων μεταξύ του ομίλου London Stock Exchange και της Deutsche Boerse δημιουργεί ενδεχομένως ανησυχίες σε ό,τι αφορά τον ανταγωνισμό, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν.

Οι δηλώσεις του απηχούν τα σχόλια του υπουργού Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν τον Φεβρουάριο. Ωστόσο, οι δηλώσεις αυτές προέρχονται από τον άνθρωπο που είναι επικεφαλής των θεμάτων του τραπεζικού και χρηματοοικονομικού κλάδου στη Γαλλία και εγείρουν ερωτήματα για τον ενδεχόμενο αντίκτυπο στην ευρωπαϊκή οικονομία.

Η προτεινόμενη συγχώνευση θα δημιουργήσει έναν όμιλο με μέγεθος αντίστοιχο του αμερικανικού χρηματιστηρίου ICE και θα αφήσει πίσω του τους μικρότερους ανταγωνιστές στην Ευρώπη όπως το Euronext Paris.

«Θέλω να εκφράσω την ανησυχία της γαλλικής κυβέρνησης για αυτή τη συνεργασία», είπε ο Σαπέν σε δήλωση που εστάλη από τον εκπρόσωπό του με e-mail στο Reuters. «Έχουμε αμφιβολίες για τις συνέπειες που θα μπορούσε να έχει αυτό για τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας στη Γαλλία και την Ευρώπη».

«Η συγχώνευση των δύο αυτών εταιριών θα οδηγήσει σε έναν μεγάλο όμιλο που θα μπορούσε να έχει την πλειονότητα των εργαλείων που επιτρέπουν στις αγορές μας να λειτουργούν αποτελεσματικά. Αυτό θέτει ένα πρόβλημα ανταγωνισμού, και θέλουμε να αποφύγουμε μια κατάσταση όπου δημιουργείται δεσπόζουσα θέση».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.