Quantcast
Χιλ: Η Βρετανία θα βρεθεί αντιμέτωπη με εμπόδια σε περίπτωση Brexit - enikonomia.gr
share

Χιλ: Η Βρετανία θα βρεθεί αντιμέτωπη με εμπόδια σε περίπτωση Brexit

δημοσιεύτηκε:

Η Βρετανία θα βρεθεί αντιμέτωπη με εμπόδια στις εμπορικές της συναλλαγές εάν αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ενιαία αγορά της, αναμένεται να δηλώσει αργότερα σήμερα ο Επίτροπος της ΕΕ για τις Χρηματοπιστωτικές Υπηρεσίες Τζόναθαν Χιλ.

Ο Χιλ αναμένεται να εντείνει τις προειδοποιήσεις για τις επιπτώσεις για το χρηματοπιστωτικό κέντρο του Σίτι του Λονδίνου εάν η Βρετανία ταχθεί υπέρ της αποχώρησής της από την ΕΕ.

Οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες αποτελούν σημαντική πηγή εσόδων για τη Βρετανία και πέρυσι το Λονδίνο βαθμολογήθηκε από το Global Financial Centres Index ως το πλέον ανταγωνιστικό χρηματοπιστωτικό κέντρο του κόσμου, αναμένεται να δηλώσει ο Χιλ σε φοιτητές στο London School of Economics σήμερα το βράδυ.

«Εάν η Βρετανία αποχωρήσει, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν εμπόδια για το εμπόριο και αυτό θα πλήξει τη βρετανική οικονομία, την απασχόληση και την ανάπτυξη», αναμένεται να πει ο Χιλ, σύμφωνα με τα σχόλιά του που δόθηκαν εκ των προτέρων στα μέσα ενημέρωσης.

Σε ξεχωριστή ομιλία που αναμένεται επίσης αργότερα σήμερα, το στρατόπεδο που τάσσεται υπέρ του Brexit θα πει ότι μια αποχώρηση από ΕΕ είναι η καλύτερη επιλογή για το μέλλον των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στη Βρετανία.

«Εάν παραμείνουμε στην ΕΕ, το Σίτι θα βρίσκεται υπό πολιορκία. Θα πρέπει να αντιμετωπίσει το ένα κύμα επιθέσεων από την Βρυξέλλες μετά το άλλο, αλλά θα είναι ανίσχυρο να αντεπιτεθεί», δήλωσε ο Στίβεν Γουλφ, εκπρόσωπος χρηματοπιστωτικών υποθέσεων για το κόμμα Ukip.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.