Quantcast
FAZ: Εντείνεται ο φόβος στις διεθνείς χρηματαγορές για ενδεχόμενο Brexit - enikonomia.gr
share

FAZ: Εντείνεται ο φόβος στις διεθνείς χρηματαγορές για ενδεχόμενο Brexit

δημοσιεύτηκε:

Μια εβδομάδα πριν από το δημοψήφισμα για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ εντείνεται ο φόβος στις διεθνείς χρηματαγορές για μια ενδεχόμενη αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επισημαίνει σε σχόλιό της η Frankfurter Allgemeine Zeitung στις οικονομικές της σελίδες: «Οι περισσότερες πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν επικράτηση του “leave“.

Ο πιο ευαίσθητος δείκτης για το κλίμα που επικρατεί στη Βρετανία ενόψει του δημοψηφίσματος είναι η αγορά συναλλάγματος, στην οποία η βρετανική στερλίνα έχει απολέσει από τα τέλη Μαΐου περισσότερο από το 4% της αξίας της. Σύμφωνα με λονδρέζους τραπεζίτες, τις τελευταίες μέρες έχει αυξηθεί η ζήτηση ασφαλειών για τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις της στερλίνας.

Το παράδοξο είναι, ότι την ώρα που οι επενδυτές θεωρούν όλο και πιθανότερο ένα Brexit, γίνεται όλο και πιο απίθανη μια αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ. Οι υπέρμαχοι του Brexit απαξιώνουν τις προειδοποιήσεις για τις οικονομικές επιπτώσεις μιας αποχώρησης ως “καμπάνια εκφοβισμού“.

Όμως η αδυναμία της στερλίνας δείχνει, ότι ήδη οι Βρετανοί αντιμετωπίζουν τις επιπτώσεις ενός Brexit. Πολλοί Βρετανοί ψηφοφόροι ενδέχεται να μην λάβουν υπόψη τις προειδοποιήσεις των πολιτικών. Δεν είναι ωστόσο τόσο εύκολο να αγνοήσουν και τα μηνύματα των χρηματαγορών».


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.