Quantcast
Χιλιάδες δολάρια σε δημοπρασία αντικειμένων πρώην αφεντικού της μαφίας - enikonomia.gr
share

Χιλιάδες δολάρια σε δημοπρασία αντικειμένων πρώην αφεντικού της μαφίας

δημοσιεύτηκε:

Τα προσωπικά αντικείμενα του πρώην αφεντικού της μαφίας, Τζέιμς «Γουάτι» Μπάλγκερ, πωλήθηκαν σε δημοπρασία που έγινε στη Βοστόνη, στην πόλη όπου έδρασε ο διαβόητος κακοποιός.

Ανάμεσα στα αντικείμενα που πουλήθηκαν ήταν ένα στυλό που σχεδιάστηκε να μοιάζει με αρουραίο κι ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι τριών καρατίων σε σχήμα καρδιάς τα οποία ξεπέρασαν τις 100 χιλιάδες δολάρια.

Εκατοντάδες αντικείμενα κατασχέθηκαν όταν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες εισέβαλαν στο σπίτι του στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνιας το 2011, όπου είχε διαφύγει και κρυβόταν για 16 χρόνια.

Ο Μπάλγκερ, που είναι σήμερα 86 χρόνων για περισσότερο από 25 χρόνια ήταν ένας από τους πιο «δραστήριους» εγκληματίες της Βοστόνης και όταν ήταν να συλληφθεί κατάφερε να διαφύγει καθώς τον ενημέρωσε ένας πράκτορας του FBI.

Ανάμεσα στα αντικείμενα που πουλήθηκαν ήταν τρία ζευγάρια παπούτσια, ένα ζευγάρι μαύρες παντόφλες κι ένα ζευγάρι σανδάλια που πουλήθηκαν έναντι 219 δολαρίων, μία τσάντα που μοιάζει με άνθρωπο έναντι 4.900 δολαρίων και μία μεγάλη συλλογή από βιβλία πολλά από τα οποία επικεντρώνονται στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και το Ολοκαύτωμα με προσωπικές χειρόγραφες σημειώσεις του.

Το λευκό καπέλο που φορούσε ο Μπάλγκερ κατά τη στιγμή της σύλληψης πουλήθηκε έναντι 6.400 δολαρίων.

Τα έσοδα της δημοπρασίας θα διατεθούν στα θύματα του κακοποιού, ο οποίος το 2013 καταδικάστηκε δύο φορές σε ισόβια κάθειρξη, για 11 δολοφονίες και πολλά άλλα εγκλήματα.

Η ζωή του Μπάλγκερ περιγράφεται στο βιβλίο «Black Mass», το οποίο προσαρμόστηκε και μεταφέρθηκε στην ασημένια οθόνη το 2015 με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντέπ.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.