Quantcast
Κίνα: Αλματώδης άνοδος των τουριστικών εισπράξεων κατά τη «Χρυσή Εβδομάδα» - enikonomia.gr
share

Κίνα: Αλματώδης άνοδος των τουριστικών εισπράξεων κατά τη «Χρυσή Εβδομάδα»

δημοσιεύτηκε:

Σημαντική αύξηση καταγράφηκε στις μετακινήσεις με τρένο και τις τουριστικές εισπράξεις καθώς εκατομμύρια Κινέζοι αποφάσισαν να εκμεταλλευθούν την εβδομάδα εθνικής αργίας, γνωστής ως «Χρυσή Εβδομάδα», σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Συνολικά 11,39 εκατ. δρομολόγια τρένων έγιναν σε όλη τη χώρα χθες, με τον αριθμό τους αυξημένο κατά 11,6% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία των Κινεζικών Σιδηροδρόμων.

Από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 7 Οκτωβρίου, εκτιμάται ότι 108 εκατ. επιβάτες θα έχουν μετακινηθεί με τρένο, με τον αριθμό τους να σημειώνει αύξηση κατά 9,3% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την εταιρία.

Η Κίνα αναμένεται ότι θα έχει τουριστικά έσοδα 478,18 δισεκ. γιουάν (71,58 δισεκ. δολάρια) κατά την εβδομάδα αυτή, αυξημένα κατά 13,5% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με έρευνα της Κινεζικής Τουριστικής Ακαδημίας και του διαδικτυακού ταξιδιωτικού πρακτορείου Ctrip. Κατά την εβδομάδα της εθνικής αργίας, η οποία ολοκληρώνεται αύριο, οι βασικοί τουριστικοί προορισμοί της Κίνας εκτιμάται ότι θα έχουν υποδεχθεί 589 εκατ. επισκέπτες, κατά 12% περισσότεροι συγκριτικά με πέρυσι.


share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.